Skraldespand

Cuba - bag farvernes facader

Tre ugers rygsæksrejse i den historiske tidslomme i ugerne op til Fidels død og dagene efter

Kom med kunstfotograf Britta Egebjerg ind bag Cuba´s farvestrålende facader og dollargrin på en rygsæk-rundrejse i den menige cubaners hverdagsliv. Mød befolkningen gennem ophold i private hjem i Castro’s lukkede tidslomme og oplev livet i et cubansk samfundssystem, der er præget af revolutionens ekkoer, den amerikanske handelsblokade, konsekvenserne af Sovjetunionens sammenbrud og betydningen af de genoprettede diplomatiske forbindelser mellem USA og Cuba.. Hør om stilheden på Fidels dødsdag og de afventende reaktioner dagene efter. Om et folk og et land, der holdt vejret.

Det paradokse Cuba

Der rejses gennem det paradokse Cuba, hvor styret på én gang har formået at sikre befolkningen sociale og økonomiske rettigheder samt fantastiske kulturelle og kunstneriske muligheder, men samtidig ikke tillader befolkningen at ånde frit, når det gælder ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og informationsfrihed.

Det er også fortællingen om de fotografier, der ikke blev taget. Om et kamera der blev pakket væk - for at se den menige cubaner direkte i øjnene. Det massive turistindtog kolliderer med et land og et folk, der bevæger sig i sin helt egen tidszone. De to verdener og virkeligheder spejler sig konfronterende tydeligt i de store kamarazoom, der tiltvinger sig ret til cubanernes liv, uden i virkeligheden at ville se eller vide. Samtidig giver disse turister cubanerne adgang til drømmenes valuta, men også til en paralleløkonomi, der underminerer statens egen styreform.