Foredrag og debat

Bent Fabricius-Bjerres tre liv

Bent Fabricius-Bjerres tre liv 

Danmark har mistet et af sine største kulturikoner, Bent Fabricius-Bjerre. Han fik så meget ud af livet og gav så meget til os - han nåede at leve tre liv. Først var han nyskabende musiker, så blev han driftig forretningsmand, til sidst var han et ikon. Faktisk kan 100 års dansk kulturhistorie fortælles gennem denne ene mand.

Det er, hvad Danni Travn, forfatteren bag den anmelderroste biografi om Bent Fabricius-Bjerre, gør i dette foredrag. De færreste kender nemlig bredden og dybden af Bent Fabricius-Bjerres overvældende indflydelse på tonerne og billederne omkring os – som komponist af eviggrønne melodier, som igangsætteren bag andre stjerner og som forbillede for yngre generationer. Fra guldalderjazz til ’Klovn’ vil der være overraskende sammenhænge og sjove sidehistorier samt den centrale pointe: Holder du dig åben og nysgerrig, holder du livsgnisten tændt.

Som Bodil-komitéen skrev, da han modtog sin Æres-Bodil i 2013: "Hvis der havde været en pris for at gøre det lidt sjovere, lidt smukkere og lidt mere elegant at være dansker, så skulle den gå til Bent Fabricius-Bjerre."

Anbefaling af foredraget:

”At Danni Travn skriver gennemresearchede og velfortalte bøger om interessante danskere er efterhånden en velkendt sag. At hans foredrag er lige så knivskarpe og veloplagte som bøgerne, er det måske færre, der ved.

STARS havde fornøjelsen af Travns foredrag om legenden Bent Fabricius-Bjerre, og det var et opløftet, beriget og taknemligt publikum, der forlod stedet den aften. Bent Fabricius-Bjerre er en kæmpe chef - det var tydeligt for enhver efter den guidede overflyvning af mandens liv og karriere - men piloten på turen, Danni Travn, er også en ægte foredragsboss.

Jeg kan kun give sceneudgaven af Danni Travn mine bedste anbefalinger!” 

Simon Sandfeld, spillestedsleder, Stars Vordingborg 

Om Danni Travn

Danni Travn er journalist og forfatter. Han står bag en række roste bestsellere om danske kulturpersonligheder, herunder Jesper Langberg, Lis Sørensen, Anja Andersen, Preben Kristensen og Bent Fabricius-Bjerre. Derudover har han været redaktør på flere bøger – herunder Rune Skyum-Nielsen og Nicklas Bendtners ’Begge sider’.

I foredragsøjemed har han optrådt landet over. Både solo og i selskab med de personer, han har skrevet om.  I juni 2020 var han desuden med til at skabe forestillingen ’Alletiders krisesange’ til Det Kongelige 
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Pris
209706
tir 17-11-20 19:00
Vejle
Danni Travn
Kr. 150