Foredrag og debat

Peter Lund Madsen: Kunstig intelligens

Foredrag og debat om kunstig intelligens med Peter Lund Madsen

”Kunstig intelligens”

Hvad er intelligens, og hvad er kunstig intelligens? Kan teknologien skabe en maskine, som kan tænke på niveau med den menneskelige hjerne? Er kunstig intelligens noget vi bør frygte? Eller skal vi blot byde robotterne, dronerne og maskinerne velkomne som ligeværdige borgere i vores fagre nye verdens Metropolis?

Udviklingen af kunstig intelligens har i de seneste år taget fart. Vi har længe kendt intelligente maskiner og robotter i industrien, men på det seneste er de godt på vej til at flytte ind i vores dagligdag. Her møder vi dem som assistenter i vores mobiltelefoner, som støvsugere, droner eller selvkørende biler. De er blevet fast inventar i militæret og i sundhedssektoren. Men hvordan er en robot i stand til at tænke helt af sig selv? Og hvordan håndterer vores politikere udviklingen inden for kunstig intelligens?

Med Hjernemadsen, alias Peter Lund Madsen, som guide og med udgangspunkt i menneskehjernen, sætter vi fokus på kunstig intelligens og prøver at danne os et overblik over de fordele og dilemmaer, vi oplever i mødet med intelligente robotter rundt om i vores samfund. I løbet af arrangementet får du mulighed for at deltage i debatten om kunstig intelligens ved at stille spørgsmål direkte til Peter Lund Madsen. 

Debatarrangementet er et samarbejde mellem Ringsted Bibliotek, AOF, DOF, FO, FOF og GOK.

Har du en holdning til kunstig intelligens? Send dine betragtninger eller spørgsmål til Morten på morhj@ringsted.dk. På den måde er du med til at præge debatten.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
600520
tir 29-09-20 19:00
Ringsted
1 gange
Kr. 55