Foredrag og debat

Svend Brinkmann: Hvad er et menneske?

Foredrag med Svend Brinkmann i FOF Næstved

"Hvad er et menneske?"

Svend Brinkmann er en af de stærkeste stemmer i debatten om tidens tendenser, og han er nu aktuel med dette foredrag om at være menneske i en højhastighedskultur. Er der overskud til kærlighed, tillid og tilgivelse i nutidens samfund? Har vi tid og rummelighed til et eksistentielt fænomen som sorg, der synes ude af trit med kravene om at være positiv, fleksibel og omstillingsparat? Er der overhovedet plads til at være menneske?

”Kend dig selv!” stod der over Apollontemplet i Delfi i det gamle Grækenland. I nyere tid fortolkes udsagnet som en opfordring til at gå på opdagelse i ens eget indre og blive den bedste udgave af sig selv. Grækerne mente dog formentlig noget andet: Nemlig at man først og fremmest skal kende sig selv som et menneske—altså et væsen med visse karakteristika, der lever sit liv sammen med andre. At kende sig selv er derfor et dannelsesprojekt, som er noget andet end selvudvikling.

Foredraget introducerer forskellige menneskebilleder og diskuterer, hvordan det menneskelige i dag er under pres af en teknologisk udvikling, hvor mennesket søges optimeret både psykologisk, medicinsk, neurologisk og digitalt.

Svend Brinkmann, professor i psykologi
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
800620
tir 20-10-20 19:00
Næstved
1 gange
Kr. 250