Foredrag og debat

"Kulturcaféen" i Vemmelev

Foredrag med Lene Kragh hos FOF i Vemmelev

Kulturcaféen i Provstehaven

I fælleshuset Provstehaven arrangerer FOF i samarbejde med venneforeningen, én foredragsrække i foråret og én i efteråret. Alle er velkomne.

Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600 kr.

Fra Grundtvig til Kim Larsen 
Kom med på en musikalsk tidsrejse med sange og fortællinger gennem tiden fra midten af 1800-tallet til i dag. Danske digtere og komponister har beriget os med sange, vi holder af. De genfortæller historien, minder os om fælles værdier og vækker store følelser til live. Hvad var julen uden julesange? Hvad var en landskamp uden nationalsangen? 
Birgitte Hansen, tidl. højskolelærer og forstander
Tirs. 29.09.20 kl. 14.00

Hospitalsklovnens arbejde hos børn og ældre
At sprede smil og glæde hos syge børn er en vigtig del af foredragsholderens arbejde som hospitalsklovnen Liva. Når hun går ind på hospitalsstuen, træder sygdommen i baggrunden, og hospitalsstuen forvandles til et hjerterum fyldt med leg og magi. Foredraget giver indsigt i teorierne bag hospitalsklovnetanken og berører emner som respekt, etik og adfærd omkring syge børn og skrøbelige ældre.
Lene Kragh, sygeplejerske og hospitalsklovn
Tirs. 13.10.20 kl. 14.00

Genforeningen 1920
Den 10. juli 1920 red Christian d. 10. over grænsen ind i det Sønderjylland, der nu var genforenet med Danmark. Forud var gået en folkeafstemning, der fastsatte den nye grænse. Hør om de begivenheder, der førte til Sønderjyllands genforening med Danmark, og om de ledende personer bag. Hertil kommer også en fortælling om nogle af de sønderjyder, der kom ”hjem” – og dem, der måtte blive i det tyske område.
Henning Nørhøj, cand.theol. og fhv. lektor
Tirs. 27.10.20 kl. 14.00

Badehotellets Jylland – fra ferielov til TV-serie
Da badehotellerne slog dørene op i slutningen af 1800’tallet var det en eksklusiv affære. Ferie var for de få, der havde råd – indtil ferieloven i 1939 normaliserede konceptet. Foredragsholderen var historisk konsulent på manuskripterne til TV2’s ”Badehotellet” og sætter nu seriens intriger ind i en historisk ramme med fortællinger om livet i mellemkrigstiden, krydret med anekdoter fra arbejdet med at passe dramaet ind i historien.
Benno Blæsild, historiker
Tirs. 10.11.20 kl. 14.00

Romantik, dramaer og historier fra danske herregårde
De danske herregårdes historie er et overflødighedshorn af dramatiske oplevelser fra hele den danske adel. Hør om ”Den indemurede jomfru på Egeskov”, ”Var fruen på Førslevgaard en morderske?”, ”Det natlige drama ved herregården Boller”, ”Den tragiske kærlighedshistorie fra Basnæs”, ”Den skaldede biskop på Valdemar slot” – og mange flere spændende historier fra vores herregårde.
Mogens Larsen, lærer og foredragsholder
Tirs. 24.11.20 kl. 14.00