Foredrag og debat

"Kultureftermiddage" i Skælskør

Foredrag med Anne Birgitte Stürup hos FOF Skælskør

Kultureftermiddage på Skælskør Bibliotek

Kom og vær med i FOFs foredragsrække på Skælskør Bibliotek, som består af 4 foredrag i foråret og 4 foredrag i efteråret. Hver anden torsdag kl. 14.00.

Foredragsrækken består af 4 foredrag og prisen er 480 kr.

Stasi – den østtyske statssikkerhedstjeneste
For 30 år siden besatte den østtyske borgerbevægelse Stasi-centralen og sørgede dermed for, at 111 km Stasi-akter blev bevaret for eftertiden. Ved at granske i akterne får vi et indblik i, hvordan den daglige overvågning fandt sted, og hvad visheden om den betød for østtyskernes hverdagsliv. Hvad fik flere hundredetusinde østtyskere til at arbejde som Stasi-stikkere? 
Åse Lerche, cand.mag.
Tors. 08.10.20 kl. 14.00

Anklageren – en sag for Stürup
Igennem 40 år har anklageren stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks mest hårdkogte og brutale forbrydere. I 2010 skrev hun retshistorie, da hun som den første mødte i sin 100. nævningesag. Hør om virkemidler, teknikker og håndteringen af den store bevågenhed, sagerne har i pressen – og om hvorfor en forstadsdame, mor og bedstemor vælger et liv i selskab med mordere, voldtægtsmænd og pædofile.
Anne Birgitte Stürup, anklager
Tors. 22.10.20 kl. 14.00

Den mystiske diktator
Hvem er Kim Jong-un? Hvem er manden, der styrer Nordkorea, en af verdens største hære og et ukendt antal atommissiler? På tredje generation regerer den mystiske Kim-familie over det isolerede land med hjælp fra hemmeligt politi og et velsmurt propagandaapparat. Hør foredraget om Kim Jong-uns barndom og opvækst, familieopgør, likvideringer af familiemedlemmer – og om hans planer for Nordkorea.
Markus Bernsen, journalist
Tors. 05.11.20 kl. 14.00

Ulvejagt – historien om Corfitz Ulfeldt
Historien om rigshofmester, greve og kongelig svigersøn, Corfitz Ulfeldt, er et bemærkelsesværdigt stykke danmarkshistorie. Vi følger hans uddannelse, karriere og ægteskab til hans død. Han, der havde været Danmarks næstmægtigste mand, døde syg, dødsdømt, som landsforræder og henrettet in effigie, alene og på flugt. En usædvanlig begavelse, der lod ærgerrigheden, forfængeligheden og magtsygen løbe af med sig.
Lisbeth Weitemeyer, cand.mag. i dramaturgi
Tors. 19.11.20 kl. 14.00