Foredrag og debat

"Kulturtræf" i Næstved

Foredrag med Kåre Johannessen hos FOF i Næstved

Kulturtræf på Næstved Bibliotek - er rykket til Musikstalden på Grønnegades kaserne

Kom og vær med til FOFs foredragsrække "Kulturtræf" på Næstved Bibliotek med rigtig gode foredragsholdere og emner, lige fra rejsefortællinger, portrætter af kendte danskere til skæbnefortællinger og musikalske foredrag.

Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600/*525 kr.
1 foredrag er prisen 150 kr.

Hver anden tirsdag i lige uger.

Amerika, hvor er du?
Når amerikanerne går til valg i november, er der tale om et historisk valg: Genvælger de Trump – eller sparker ham på porten? Med valget af Trump i 2016, åbenbarede en ny virkelighed sig for os alle: Nemlig at Amerika ikke længere er det land, vi troede, vi kendte. Hvad i alverden er det sket? På en underholdende, tankevækkende og seriøs facon, giver foredragsholderen overblik over verdens vigtigste nation.
David Trads, forfatter og debattør
Tirs. 29.09.20 kl. 14.30

Efterforskeren
Kom med efterforskeren helt ned i maskinrummet, hvor røverier og drab efterforskes. Hør en medrivende fortælling fra en 40 år lang karriere med kendte drabssager, voldsomme røverier mod guldsmede, hjemmerøveriet mod en cykelhandler i København samt en grov dansk kidnapning og tortursag med tråde til udlandet og den kriminelle asiatiske underverden i Danmark.
Allan Juul Laugesen, kriminalassistent
Tirs. 13.10.20 kl. 14.30

Bangladesh – hvor Ganges-floden munder ud
I det subtropiske klima gror ris, bambus og tropiske frugter, den regnfulde nation gennemstrømmes af fire af de største floder i Asien, 4500 tekstilfabrikker syer tøj til os i Vesten, mod syd strejfer den bengalske tiger og i bjerglandsbyer lever etniske stammer uforstyrrede liv langt fra millionbyernes kaos. Kom med på en rejse i det naturskønne og folkerige Bangladesh, og få indblik i landets historie, kultur og klimaudfordringer. 
Camilla Kornerup, cand.mag. og foredragsholder
Tirs. 27.10.20 kl. 14.30

Historieformidling på TV
Med udgangspunkt i sine mange års erfaringer som producent og TV-tilrettelægger, giver foredragsholderen – som er blevet kaldt ”sin tids Erik Kjersgaard” – indblik i historieformidling før og efter de moderne medier kom til. Gennem levende fortællinger og arkivklip fra sine produktioner, illustrerer hun, hvordan man gør svært tilgængeligt stof underholdende uden at gå på kompromis med sagligheden. 
Liv Thomsen, ejer af Historieselskabet
Tirs. 10.11.20 kl. 14.30

Julens danske traditioner
Til en rigtig dansk jul hører som bekendt en lang række traditioner – men hvor kommer juletræet, julesnapsen, nissegrøden på loftet, juleøllen og alle de andre faste indslag egentlig fra? Hvor ”dansk” er vores jul? Julen er en fejring af Jesu fødsel – men ser man nærmere på den, er der langt mere i det end som så. I baggrunden lurer både det argeste hedenskab, bronzealderens soldyrkelse, åndetro og Odin selv.
Kåre Johannessen, historiker
Tirs. 24.11.20 kl. 14.30

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted     Pris
802220
tir 29-09-20 14:30
Næstved
          
          
Kr. 600