Foredrag og debat

"Tirsdagscaféen" i Ringsted

Foredrag med Liv Thomsen hos FOF i Ringsted

Tirsdagscaféen i Sognegården 

Velkommen til 4 eftermiddage i Sognegården ved Sct. Bendts Kirke med inspirerende og spændende foredrag med en bred vifte af emner og personligheder.

Foredragsrækken består af 4 foredrag og prisen er 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.

Fremtidens have
“Haven er perfekt, når den ikke er perfekt”, siger havebogsforfatteren, som altid har ment, at haven gerne må være fuld af liv, fugle, frøer, insekter, bier, pindsvin osv. Men hvordan bliver haven mere vild og mere bæredygtig? Det bliver en sjov eftermiddag – og Signe er praktisk anlagt og medbringer kompost og eksempler fra egen have. Der vil være god tid til spørgsmål, også om din have. 
Signe Wenneberg, havebogsforfatter og journalist
Tirs. 06.10.20 kl. 14.00

St. Thomas-mysteriet
Conrad Sorterup sejler som 23-årig i 1872 til De Vestindiske Øer for at begynde et nyt liv som digter. På skibet møder han Ida, de bliver gift, og sammen får de fem børn. Med fortællingen om de to unges og børnenes liv bliver vi vidne til en familiesaga, der viser, at virkeligheden ofte overgår vores fantasi. Få indblik i en dansk families dramatiske liv på De Vestindiske Øer og i København i slutningen af 1800-tallet.
Anne Holm Christensen, forfatter
Tirs. 20.10.20 kl. 14.00

Et liv med Kina
Få indsigt i den store udvikling, Kina har gennemgået de sidste fire årtier – en transformation, som foredragsholderen har bevidnet. Med stor indlevelse beretter han om sine utrolige oplevelser gennem 37 år fra de fjerneste afkroge af Kina til landets største by, Shanghai. Foredraget giver et mere nuanceret blik på Kina end den sort-hvide og polariserede måde, Kina ofte fremstilles på i dag som konkurrent til Vesten.
Henrik Bjørn, antropolog og eventyrer
Tirs. 03.11.20 kl. 14.00

Historieformidling på TV
Med udgangspunkt i sine mange års erfaringer som producent og TV-tilrettelægger, giver foredragsholderen – som er blevet kaldt ”sin tids Erik Kjersgaard” – indblik i historieformidling før og efter de moderne medier kom til. Gennem levende fortællinger og arkivklip fra sine produktioner, illustrerer hun, hvordan man gør svært tilgængeligt stof underholdende uden at gå på kompromis med sagligheden. 
Liv Thomsen, ejer af Historieselskabet
Tirs. 17.11.20 kl. 14.00