Foredrag og debat

"Tirsdagsklubben" i Næstved

Foredrag med Carsten Knudsen hos FOF i Næstved

Tirsdagsklubben på Næstved Bibliotek - er rykket til Musikstalden på Grønnegades kaserne

Kom og vær med til FOFs foredragsrække "Tirsdagsklubben" på Næstved Bibliotek med rigtig gode foredragsholdere og emner, lige fra rejsefortællinger, portrætter af kendte danskere til skæbnefortællinger og musikalske foredrag.

Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600/*525 kr. 

Hver anden tirsdag i ulige uger.

Bjørn Nørgaards gobeliner
I et moderne, detaljerigt og farvestrålende billedsprog, fortæller Bjørn Nørgaards gobeliner om danske konger og dronningers bedrifter fra Vikingetiden og frem til i dag – men de fortæller også Danmarkshistorie, kulturhistorie og om kunstens udvikling. Få en billedrig introduktion til gobelinernes opbygning og de talrige referencer til kendte kunstværker og kulturhistoriske begivenheder.
Helene Lykke Evers, kunsthistoriker
Tirs. 22.09.20 kl. 14.30

Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn
Hør en gribende skæbnefortælling om en ung kvinde, der rejser til udlandet med udsigt til drømmemanden og drømmestudiet, men havner i en fugtig campingvogn, invalideret og bedraget. En vinterdag skriver den unge kunstmaler sine drømme på en iskold køkkenlåge, og seks år senere står hun på FNs bonede gulve som fortaler for kunstnerisk ytringsfrihed. 
Nadia Plesner, kunstmaler
Tirs. 06.10.20 kl. 14.30

En Nattergal kvidrer videre
Gennem historier helt tilbage fra dengang, hvor han øvede med sit band i laden mellem halmballerne i sit barndomshjem, fortæller entertaineren om sit liv og karriere med musikalske eksempler undervejs – fra musikalske tragedier på et trædeorgel til poetiske indslag på en ukulele. Hør fortællingen om de tre drengerøve, der blev til De Nattergale – om rollefordeling i trioen, personlig udvikling og en musisk mission.
Carsten Knudsen, multikunstner og entertainer
Tirs. 20.10.20 kl. 14.30

De savnede piger og kvinder
Indien mangler over 60 millioner pigebørn og kvinder. Det skyldes bl.a. prioritering af sønner, kønsselektive aborter, spædbørnsdrab på piger, underernæring og brudebrændinger. Foredraget sætter fokus på de historiske, religiøse, kulturelle og sociale forhold, der præger kvindesynet i det indiske samfund. Hør historien om det uønskede køn, og hvad der bliver gjort for at forbedre piger og kvinders forhold. 
Tine Elisabeth Larsen, formand i Dansk-Indisk Børnehjælp
Tirs. 03.11.20 kl. 14.30

Ulvejagt – historien om Corfitz Ulfeldt
Historien om rigshofmester, greve og kongelig svigersøn, Corfitz Ulfeldt, er et bemærkelsesværdigt stykke danmarkshistorie. Vi følger hans uddannelse, karriere og ægteskab til hans død. Han, der havde været Danmarks næstmægtigste mand, døde syg, dødsdømt, som landsforræder og henrettet in effigie, alene og på flugt. En usædvanlig begavelse, der lod ærgerrigheden, forfængeligheden og magtsygen løbe af med sig.
Lisbeth Weitemeyer, cand.mag. i dramaturgi 
Tirs. 17.11.20 kl. 14.30