Foredrag og debat

"Tirsdagstræf" i Slagelse

Foredrag med Allan Juul Laugesen hos FOF Slagelse

Tirsdagstræf på Midgård

Hver tirsdag i foråret og i efteråret arrangerer FOF i samarbejde med Midgård 2 foredragsrækker med en bred vifte af foredragsholdere og emner. Kom og få en hyggelig eftermiddag med gode oplagte foredragsholdere. I pausen kan der købes kaffe m. kage.

Hver foredragsrække består af 4 foredrag for 480 kr.
For et enkeltforedrag er prisen 150 kr.

Se nærmere beskrivelse af foredragsrækkerne: 

Tirsdagstræf 1 – start 22. september 2020

Badehotellets Jylland – fra ferielov til TV-serie
Da badehotellerne slog dørene op i slutningen af 1800-tallet var det en eksklusiv affære. Ferie var for de få, der havde råd – indtil ferieloven i 1939 normaliserede konceptet. Foredragsholderen var historisk konsulent på manuskripterne til TV2’s ”Badehotellet” og sætter nu seriens intriger ind i en historisk ramme med fortællinger om livet i mellemkrigstiden, krydret med anekdoter fra arbejdet med at passe dramaet ind i historien.
Benno Blæsild, historiker
Tirs. 22.09.20 kl. 13.00

Efterforskeren
Kom med efterforskeren helt ned i maskinrummet, hvor røverier og drab efterforskes. Hør en medrivende fortælling fra en 40 år lang karriere med kendte drabssager, voldsomme røverier mod guldsmede, hjemmerøveriet mod en cykelhandler i København samt en grov dansk kidnapning og tortursag med tråde til udlandet og den kriminelle asiatiske underverden i Danmark.
Allan Juul Laugesen, kriminalassistent
Tirs. 29.09.20 kl. 13.00

Plastik i havet – hvad er status, og hvad kan vi gøre? 
Plastik er en naturlig del af vores hverdag, og vores forbrug er eksploderet siden vi begyndte at producere det. I 2014 nåede den globale produktion op på 311 mio. ton. Desværre udleder vi globalt ca. 8 mio. tons plastik til havet hvert år. I foredraget ser vi nærmere på materialet og dets konsekvenser for mennesker og miljø – men også på, hvordan vi som forbrugere kan være med til at reducere plastikforureningen. 
Julie Larsen, havbiolog
Tirs. 06.10.20 kl. 13.00

Fra sømand til diplomat
Hør om et arbejdsliv, der har bragt foredragsholderen vidt omkring – som stewardesse og skurekone på A.P. Møllers tankskibe, som journalist på Berlingske Tidende, som studievært i DRs TV-avis og siden som chef for nyhedsafdelingen, og ikke mindst som presse- og informationschef på ambassaden i Washington. Ved årsskiftet 2008 stoppede hun efter fire år som Kongehusets første informationschef.
Lis M. Frederiksen, journalist og forfatter
Tirs. 20.10.20 kl. 13.00

Tirsdagstræf 2 – start 27. oktober 2020

Brasilien på kryds og tværs
Tag med på en fantastisk rejse på kryds og tværs i det kæmpestore land Brasilien – fra kridhvide strande, maleriske huse og Kristusfiguren i Rio do Janeiro over verdens største vandfald Foz do Iguacu, hvor dampen står som en sky op af ”Djævelens Gab”, hovedstaden Brasilia, der for kun 60 år siden blev anlagt på den flade savanne, den forunderlige jungleby Manaus og Amazonjunglen til den herlige kolonitidsby Salvador.
Kim Greiner, globetrotter og forfatter
Tirs. 27.10.20 kl. 13.00

Pandemier i et historisk lys
I 1918 rasede den spanske syge og slog 15.000 danskere ihjel. 102 år senere kom COVID-19 – en pandemi, der har spredt sig på lignende vis. Gennem øjenvidneberetninger har foredragsholderen i bogen Den Spanske Syge dokumenteret, hvordan vi reagerede i 1918, og nu sammenligner han pandemierne og belyser, hvad vi kan lære af historien. Et foredrag om frygt og tragedie, men også om håb, handling og næstekærlighed.
Tommy Heisz, forfatter og journalist
Tirs. 03.11.20 kl. 13.00

Fra Hollywood til Broadway
Operasangeren har en lang karriere som professionel bassanger på Det Kongelige Teater. Denne eftermiddag kommer han og synger os fra Hollywood til Broadway gennem gode kendte filmmelodier, evergreens og musicals – og binder det hele sammen med lidt anekdoter.
Ove Mynderup, operasanger
Tirs. 17.11.20 kl. 13.00

Stasi – den østtyske statssikkerhedstjeneste
For 30 år siden besatte den østtyske borgerbevægelse Stasi-centralen og sørgede dermed for, at 111 km Stasi-akter blev bevaret for eftertiden. Ved at granske i akterne får vi et indblik i, hvordan den daglige overvågning fandt sted, og hvad visheden om den betød for østtyskernes hverdagsliv. Hvad fik flere hundredetusinde østtyskere til at arbejde som Stasi-stikkere? 
Åse Lerche, cand.mag.
Tirs. 08.12.20 kl. 13.00

 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted     Pris
102520
tir 27-10-20 13:00
Slagelse
          
          
Kr. 480