Foredrag og debat

Den danske kulturarv

Foredrag med Adrian Hughes på Seniorakademiet i FOF Slagelse

Den danske kulturarv

Danmarkshistorien set gennem en tegneblyant
Med sikker hånd og sin minutiøse blyantsstreg fører den prisbelønnede billedkunstner os gennem 12.000 års danmarkshistorie – helt tilbage fra den seneste istids afslutning og frem til i dag. Et imponerende, tankevækkende og visuelt omfangsrigt foredrag, der beretter vores fælles historie gennem sjove, fantastiske, livsbekræftende, hovedrystende, grumme, uforståelige og morderiske fortællinger. 
Kasper Købke, billedkunstner
Tors. 01.10.20 kl. 10.00

Hvad er kunst, og hvad er det værd?
Moderne kunst bliver ofte beskyldt for at være indadvendt. Mange risikerer at gå på museum og have svært ved at se forskel på kunsten og det, som rengøringsfolkene har glemt at tage med sig. Hvordan kan det være? Gennem udvalgte eksempler på både kontroversiel og folkekær kunst, giver foredragsholderen sit bud på kunstnerisk kvalitet samt tips til at forstå, hvad kunst er, og hvad vi kan bruge den til. 
Adrian Hughes, journalist
Tors. 08.10.20 kl. 10.00

Popmusik for 100 år siden 
I dag har vi altid musikken med os i mobiltelefonerne, men for 100 år siden var musiklivet helt anderledes. Der lød levende musik fra små orkestre overalt på restauranter, i biografer, i Tivoli og i Zoologisk Have. Men i løbet af årtiet blev den gamle musikverden udfordret af radioen og mærkelige rytmer fra Amerika. Hør om omvæltningerne i 1920’ernes danske musikerliv med filmklip fra datidens hotteste popstjerner. 
Henrik Engelbrecht, kulturformidler
Tors. 22.10.20 kl. 10.00

Menneskesynet under forandring
Hvad er vores menneskesyn? Svaret er afgørende for at forstå os selv og andre. Fra det antikke Grækenland har vi idéen om det gode liv, og fra den bibelske litteratur kommer synet på mennesket som skabt og med en opgave. Det nutidige menneskesyn er individualismen: Mennesket kan selv. Med eksempler fra litteraturen og kunsten, kommer vi omkring det bibelske menneskesyn, renæssancen og eksistentialismen.
Henning Nørhøj, cand.theol.
Tors. 29.10.20 kl. 10.00

Pris for alle 4 foredrag 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted     Pris
102220
tor 01-10-20 10:00
Slagelse
          
          
Kr. 480