Foredrag og debat

Den globale landsby

Foredrag med Henrik Wivel på Seniorakademiet i FOF i Slagelse

Den globale landsby

Narendra Modi: Indiens stærke mand
Narendra Modi er Indiens mest magtfulde statsminister i nyere tid. Hvem er han? Hvad vil han? Og hvad har han til fælles med andre stærke populister rundt om i verden? Vi ser nærmere på vrede mænd i sjove shorts, hellige køer, holografiske valgkampe og ikke mindst verdens mægtigste familiedynasti, der nu står for fald. Velkommen til Indien, en kommende stormagt, der snart melder sin ankomst – også her i Europa.
Peter Johansen, cand.phil. i historie
Tors. 25.03.21 kl. 10.00

Amerika er tilbage
Donald Trumps sejr ved præsidentvalget 2016 var det største chok i USAs politiske historie, og årene siden har været paradoksale. Millioner af amerikanere har haft en følelse af, at nationen befandt sig i et af sine mørkeste kapitler. Kan USA nu, under præsident Joe Bidens ledelse, sænke temperaturen i den politiske debat og enes om at tage fat på de akutte og strukturelle problemer i det amerikanske samfund?
Niels Bjerre-Poulsen, historiker
Tors. 08.04.21 kl. 10.00

Bhutan – tordendragens land
Stift bekendtskab med Bhutan – et enestående land i Himalaya med en unik natur, religion, kultur og befolkning. De sidste 50 år har Bhutan været på en rejse fra et isoleret og tilbagestående land til at blive en del af den moderne verden uden at miste sin egenart. Hvorfor indførte kongen demokrati i 2008? Hvordan mindsker Bhutan klimabelastningerne i verden? Og hvordan klarer de sig klemt inde mellem Indien og Kina? 
Ulrik Grubb, cand.mag. 
Tors. 15.04.21 kl. 10.00

Snedronningen – Selma Lagerlöf
Hør et spændende og medrivende foredrag om Nobelpristagerens dramatiske liv og værk. Selma Lagerlöf er en af verdenslitteraturens største forfattere og en klassiker af mytologisk status. Hun kan kunsten at skrive sig direkte ind i menneskers hjerter. Foredragsholderen fortæller på baggrund af sin berømmede og flere gange prisbelønnede biografi "Snedronningen" om den svenske forfatters liv og store lidenskab.
Henrik Wivel, dr.phil. og forfatter
Tors. 22.04.21 kl. 10.00

Pris for alle 4 foredrag 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.