Motion og sundhed

Body/mind

Kurser i mindfulness, Tai Chi Chuan og Qi Gong

Lær at være tilstede i nuet med vores kurser mindfulness, manuvision, Tai Chi Chuan og Qi Gong. Alle kan være med, og der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Du skal blot have lysten til at skabe balance mellem krop og sind. Der er på vores kurser i mindfulness og meditation fokus på kroppen, åndedrættet og den dybe afspænding, mens Tai Chi og Qi Gong styrker balancen, blodomløbet og kroppens selvhelbredende kraft.

Læs mere

Meditation og mindfulness skaber ro og velvære

Kurserne i meditation og mindfulness giver dig redskaber og metoder til at mindske stress og skabe mere overskud i hverdagen. På kurserne i mindfulness og meditation lærer du metoderne at kende, og du får en forståelse for hvordan de kan virke imod stress og depression samt styrke koncentrationen.

På kurserne lærer du forskellige øvelser, som f.eks. simple vejrtrækningsøvelser, der bringer dig i kontakt med dig selv i nuet. Du kan efterfølgende bruge øvelserne i det daglige, og mærke hvordan du får mere overskud og bliver bedre til at være til stede i nuet.

Koncentreret og effektiv træning med manuvision

Træning af kroppen fysisk og psykisk er meget efterspurgt. Hos FOF Syd- og Vestsjælland kan du få manuvision-træning, der sikrer dig en stærk krop i balance. Manuvision er inspireret af karate, pilates og yoga. Træningsformen kombinerer de strækkende øvelser fra yoga og pilates, hvor der arbejdes med styrkelse af muskler og led.

Kombineret med øvelser fra karate og åndedrætsøvelser, giver manuvision-træning dig en effektiv træning af hele kroppen. Balancen, styrken og smidigheden forbedres, samtidig med, at du får et bedre og mere dybt åndedræt. At deltage på et kursus i manuvision giver dig dermed en mulighed for at lære at lytte til din krops signaler og være til stede i nuet.

Dyrk Tai Chi og Qi Gong på aftenskole

Tai Chi er en gammel kinesisk kampkunst. I Tai Chi arbejdes der med ens iboende energi, Qi. Denne energi bliver, igennem langsomme bevægelser og øvelser, fordelt rundt i kroppen. Dette er med til at skabe en balance, hvor man finder mental ro og samtidig strækker og styrker musklerne i kroppen. At dyrke Tai Chi er derfor en god måde at sænke ens stressniveau på, samtidig med, at det giver mulighed for at mindske spændinger i kroppen samt undgå koncentrationsbesvær. 

Ligesom Tai Chi er Qi Gong en bevægelsesform, der udspringer af kinesisk filosofi. I Qi Gong arbejdes der med rolige, harmoniske bevægelser enten stående eller siddende. Qi Gong arbejder med at finde en balance mellem krop, åndedræt og bevisthed. Det er derfor en meget meditativ bevægelsesform, hvor du fokuserer på åndedrættet for at finde en indre ro og være til stede i nuet. Igennem øvelserne vil du få større mentalt og fysisk velvære og forbedre din styrke og balance. 

Hvem kan deltage på disse kurser?

Vores kurser i body/mind kræver ingen forudsætninger. Motionsformerne er for alle, der er interesseret i at lære sig selv bedre at kende og være til stede i nuet.

Hvor kan jeg finde kurser i body/mind?

Du kan tilmelde dig et af vores body/mind-kurser i Slagelse, Korsør, Skælskør, Ringsted, Sorø, Høng, Gørlev, Fuglebjerg, Glumsø, Fensmark, Holmegaard eller Næstved.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt FOF Syd- og Vestsjælland på tlf. 58 52 81 64 eller mail: info@fof-sydvest.dk.