Motion og sundhed

Udendørs træning

Dyrk motion i den friske luft – effektiv træning i naturen

Hos FOF Syd- og Vestsjælland kan du klare den ugentlige træning i naturen, og derved få frisk luft og øge din sundhed samtidig med, at du forbedrer din kondition og styrke.

Læs mere

Væk fra fitness-centeret og ud i den frie natur

Har du svært ved at motivere dig selv til træning i fitness center, kan motion under åben himmel være lige noget for dig. Her kan du dyrke motion med naturens egne materialer som led i din træning. 

Træning i naturen er på mange måder helt unik, fordi det bløde underlag mindsker belastning af dine led, og et ujævnt terræn kan give en god og varieret træning af stabilitet i ben, muskler omkring bækken og rygsøjle samt balance. På den måde kan du med naturen som motionsrum effektivt træne både balance, kondition, muskelstyrke og udholdenhed.

Afspænding, afstressning og fordybelse i naturen

Søger du i stedet træning med fokus på ro, fordybelse og afspænding, har du også mulighed for f.eks. at tage dine gåture eller vandreture til næste niveau. Her er der både plads til individuel fordybelse og hyggeligt samvær med andre på gåturen.

Du kan også dyrke yoga i naturen, og opnå en følelse af helhed, balance og ro i nervesystemet. På mange måder er yoga tæt forbundet med naturen, da navnene til mange af yoga-stillingerne er hentet derfra. Undersøgelser viser, at det er både afstressende og giver ro i krop og sjæl at komme mere ud i naturen. Yoga i naturen skærper dine sanser, styrker din jordforbindelse, giver godt humør og styrker dit helbred.

Hvem kan deltage i udendørs motion?

Alle, der gerne vil i form eller ønsker mere tid i naturen, kan deltage på kurserne. 

Yderligere oplysninger

De aktuelle kurser, placeringer og tidspunkter kan du se nedenfor. Her kan du også læse mere om hvert hold samt tilmelde dig.

Hvis du har yderligere spørgsmål, så kan du altid kontakte FOF Syd- og Vestsjælland på tlf. 58 52 81 64 eller mail: info@fof-sydvest.dk.