Motion og sundhed

Yoga

Et yogakursus på aftenskole styrker kroppens muskler og led

FOF Syd- og Vestsjælland tilbyder kurser i yoga i Slagelse, Sorø, Jystrup, Ringsted og Næstved for alle, der gerne vil have en stærkere krop og et større mentalt overskud.

Pga. nye Covid-19 retningslinjer, vil der ikke være remedier til rådighed på bevægelseshold. Dette medfører, at der ikke vil være måtter, yogaklodser, pøller eller bælter m.m. til rådighed.

Der gælder derfor følgende:

  • Medbring yogamåtte, yogabælte (alternativ til yogabælte kunne være et langt tørklæde eller en lang snor), 1 helst 2 puder og et tæppe.
  • Medbring håndsprit til eget brug.
  • Mød gerne op omklædt.
  • Bad så vidt muligt hjemme efter træning.

Læs mere

FOF har kurser i yoga for alle

Hver sæson tilbyder vi kurser i yoga for begyndere og øvede. Her kan du lære øvelserne og teknikkerne at kende. Hvis du ønsker mere skånsomme udgaver af yoga, tilbyder vi kurser i blid yoga og aqua yoga. At lave yoga i vand betyder en mere skånsom motion af musklerne, da dine led bliver skånet af vandet. Det kan være en god træning af hofterne, ryggen og skuldrene, f.eks. ved genoptræning efter en skade. For mere information om vores hensyntagende motion på mindre hold, se mere her.

Når du dyrker yoga, styrker du kroppens forskellige muskler, strækker ledene og gør dem mere smidige, samtidig med, at du træner dit åndedræt. Spændinger i nakke, skuldre og ryg bliver trænet væk, samtidig med, at du får mere overskud og ro. Yoga er en god måde at mindske stress og hovedpine på. Åndedrætsøvelserne øger samtidig dit fokus og din koncentrationsevne. 

Hvordan foregår et yogakursus?

Et kursus i yoga hos FOF Syd- og Vestsjælland består af øvelser, der strækker og styrker musklerne, samt åndedrætsøvelser, der bruges til at øge fokus og koncentration. Alle kurserne bliver afsluttet med afspænding. Undervisningen tager udgangspunkt i hatha-yoga.

Hvor kan jeg gå til yoga hos FOF Syd- og Vestsjælland?

Gå til yoga i Slagelse, Sorø, Jystrup, Ringsted og Næstved. Du kan se de aktuelle tidspunkter for hvert hold nedenfor. Under hvert hold kan du læse mere om undervisningen og øvelserne samt tilmelde dig. 

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål, så kontakt FOF Syd- og Vestsjælland på tlf. 58 52 81 64 eller mail: info@fof-sydvest.dk.

Dyrk yoga på aftenskole i Slagelse, Næstved, Sorø og Ringsted
Yoga

Yoga for alle

Dyrk skånsom og blid yoga på aftenskole
Yoga

Hensyntagende yoga