Sang og musik

Kor og orkestre

Kor og orkestre – syng og spil med FOF

Interesserer du dig for korsang, eller ønsker du at spille i et orkester? Så tilmeld dig et af FOF Syd- og Vestsjællands kor og orkestre i Slagelse og Næstved.

Læs mere

Orkester i Slagelse og Næstved – fra brass bands til hornorkestre

Hvis du er interesseret i at spille i et orkester, giver FOF Syd- og Vestsjælland flere muligheder for øvede og begyndere. For de øvede er der mulighed for at spille traditionel brassmusik i et af de to Brass Bands:

Hvis du er nybegynder, og interesserer dig for jagthorn og jagtsignaler, kan du blive en del af Næstved Jagthornsblæsere. Du vil lære spilleteknik, samspilsøvelser samt flerstemmig jagtmusik og nodelære.

Korsang i Næstved og Slagelse – syng sammen med andre

Syng sammen i et kor, og mærk glæden ved korsang. Uanset om du er nybegynder eller øvet, så findes der et kor til dig. I Næstved findes der Herlufsholmkoret, Sjøllundkoret og First Choice.

  • First Choice koret synger jazz, gospel og pop/rock, og der er fokus på kendte numre.
  • Sjøllundkoret synger danske salmer og sange, samt mere folkelige melodier.
  • Herlufsholmkoret er et firestemmigt dame- og herrekor. Her synges der alt fra middelaldermusik til nyere værker, hvor der både synges på dansk og udenlandsk.

I Slagelse findes Ars Nova koret. Her er fokus på at synge både klassiske værker, samt synge sammen med både andre kor og orkestre.   

Korsang for begyndere og øvede

Der er mulighed for at synge i et kor, uanset om du er nybegynder eller øvet. Nogle af korene er for de mere øvede, hvor der forventes kendskab til nodelæsning og erfaring med korsang. Her vil der være fokus på at forbedre sangteknikkerne, så koret synger optimalt sammen. Andre kor inviterer nye sangere ind, som måske ikke har sunget i kor før. Her er fokus på at lære sangteknik, nodelæsning og at synge sammen med andre. Hvis du bliver en del af disse kor, kan du komme ud og synge koncerter og synge til arrangementer, og opleve glæden ved at være en del af et kor.

Tilmelding til kor og orkestre

Tilmelding skal gøres direkte til det enkelte kor eller orkester. Det er ikke alle, der optager nye medlemmer hele tiden, nogle ser gerne, at du kommer til en prøve, så dit niveau kan vurderes.

Yderligere oplysninger

Hvis du gerne vil vide mere om de forskellige kor eller orkestre, skal du henvende dig til de enkelte kor eller orkestre. Du kan læse mere om dem enkeltvis nedenfor.

Hvis du har andre spørgsmål, så kontakt FOF Syd- og Vestsjælland på tlf. 58 52 81 64 eller mail: info@fof-sydvest.dk.