Kunst og kreativitet

Skaftevævning

Lær at væve dine egne viskestykker 

Vævekursus i Skærbækcentret Efteråret 2020

Vævning er et fantastisk håndværk. Kurset henvender sig til alle, både nybegyndere, let øvede eller dig, der vil have håndværket genopfrisket. 

På skaftevævekurset med Lone Jensen lærer du at sætte væven op, og har mulighed for at væve lige det, der interesserer dig.

Kurset er for dig, der gerne vil væve tekstiler andre ikke har. Du får muligheden for at sætte dit personlige præg på tekstiler som fx sofapuder, møbelstof, kludetæpper, viskestykker, håndklæder, dækkeservietter, babytæpper, plaider, eller beklædningsstoffer som metervarer eller sjaler, tørklæder mm. 

Der vil både være fælles undervisning hvor vi skal have bedre kendskab til materialer, udregning af opskrift, opsætning af væv, efterbehandling og montering. Og Individuel hjælp til valg af materialer og udregning af opskrift til lige det projekt du ønsker at væve. 

På kurset får du muligheden for at få kendskab til dobbeltvæv, jeg har en færdig opskrift med til et viskestykke, du vælger selv farve og sætter selv væven op, og væver. Du vælger selv om du vil væve den fælles opgave, du kan få hjælp til lige det projekt du har lyst til.

Vi starter kurset med nogle hele dage, for at komme godt i gang ved væven, der er mulighed for at væve i hele kursusperioden, i Skærbækcenterets åbningstid. Der undervises i 42 timer. 

Der undervises på skaftevæve, både begyndere og øvede kan deltage på holdet.

Medbring: ternet papir, blyant, måske en lille blok til notater, lommeregner, målebånd, saks, nål og tråd, garn til væveprojekter.

Fælles opgaven er viskestykker i drejl, i lige de farver du har lyst til, materialerne er bomuld 16/2 eller Nialin/cottelin 22/2.. Jeg har en opskrift med, eller vi laver en sammen..


 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
202175
søn 06-09-20 09:00
Skærbækcentret
Lone Jensen
42 lekt.
Kr. 1995