Motion og sundhed

Pilates

Pilates - effektiv motion uden at arbejde hårdt for resultatet. Metoden er fra tiden omkring 1. verdenskrig og i de ca. 100 år der er gået har ingen fundet på noget der er bedre.

Du får 26 lektioner, du får den bedste underviser, der er max 10 deltagere på holdet så der er tid til personlig vejledning, der er ekstra tid ved hver mødegangs afslutning til at du kan øve lidt mere eller afspænde lidt mere. Du får, hvad du betaler for. Og du er i trygge hænder hos underviseren.

Pilates hos FOF Tønder

Korrekt udført Pilates træning er  effektiv – ”Work smarter – not harder”, netop fordi træningsmetoden træner præcist det, som bevægeapparatet skal kunne.

Pilates er en sveddryppende workout og i sin rene klassiske form, utrolig effektiv.

Historien bag Pilates

Det hele handler om balance. Joseph Hubertus Pilates indså dette allerede i hans tidlige ungdom. Han var selv plaget af sygdom og begyndte at interessere sig for krop og sjæl. En familielæge gav ham en anatomi bog, og som 14 årig stod Joseph model til anatomi tegninger i Tyskland.

Vi er ca. 100 år tilbage i tiden, lige omkring 1. verdenskrig. Joseph begyndte at genoptræne Engelske soldater på et sygehus under krigen og tog med dem til England og væk fra regimet. I 1925 tog han første gang over Atlanten til New York, USA, rejste frem og tilbage til England et par gange før han bosatte sig endeligt i New York i 1926. På en af disse sejlture over Atlanten mødte han sin kone Clara, som han delte resten af sit liv med. De to åbnede sammen det første studio og Clara fortsatte med, at undervise 10 år efter Josephs død i 1967. Egentlig kaldte Joseph Pilates sin træningsmetode for ”Contrology”, hvilket på mange måde beskriver det bedre. Kontrol over krop og sind med fokus og koncentration.

Drivkraften og motivationen for Pilates, skal man finde i datidens New York i 1930’erne og 40’erne og hele industrialiseringen af den vestligverden. Joseph så, hvordan mennesket langsom blev fysisk degenereret og kun udviklede deres mentale viden og helt glemte den kropslige og fysiske viden om sig selv og vores krop. Joseph Pilates var forgangsmand for megen af den viden vi har i dag omkring anatomi, fysiologi og biodynamik.

Det er derfor, at korrekt udført Pilates træning er så effektiv – ”Work smarter – not harder”, netop fordi træningsmetoden træner præcist det som bevægeapparatet skal kunne. Pilates er en sveddryppende workout og i sin rene klassiske form, utrolig effektiv.