Bemærk ny dato: For FOF's bevægelsesundervisere

Bemærk at dette inspirationsforum har fået ny dato og er rykket til fredag d. 9. okt. 

FOF inviterer alle bevægelsesundervisere til inspirationsforum. Som FOF-underviser er du meget velkommen til at deltage, uanset hvilket bevægelsesfag du underviser i til daglig, og om du har deltaget i vores efteruddannelsestilbud før, eller det er din første gang.

Dette inspirationsforum er for dig, der gerne vil inspireres inden for bevægelsesområdet. 

Vi har planlagt en spændende dag med oplæg, workshops og socialt/fagligt samvær med dine FOF-kolleger fra hele landet.
Som start på dagen kommer master, lektor og tidligere landstræner i AER GYM Marina Aagaard, og gør dig klogere på træningsmyter og sundhedstrends.
Om eftermiddagen har du mulighed for at vælge én af 3 workshops. Her har du mulighed for at fordybe dig i enten hjernegymnastik i bevægelsesfag, træning af fødder eller mindfulness. Du kan læse mere nedenfor.

Det er gratis for dig som FOF-underviser at deltage i dette inspirationsforum. FOF betaler for dine kursusudgifter (inkl. forplejning). FOF afholder dog ikke fra centralt hold eventuel transportudgift.

Herunder kan du læse mere om tid, sted, program for dagen, det faglige indhold og tilmelding.

Tid og sted
Inspirationsforummet finder sted fredag den 9. oktober 2020, kl. 9:15 - 16:00 hos FOF Odense-Fredericia-Middelfart, Vindegade 72-74, 5000 Odense C.

Program
Kl. 09:15 - 09:50: Godmorgen og morgenmad
Kl. 09:50 - 10:00: Velkomst v/Nina Bak, FOF’s sekretariat
Kl. 10:00 - 12:00: ”Træningsmyter og sundhedstrends” v/ Marina Aagaard (læs mere nedenfor)
Kl. 12:00 - 12:45: Frokost
Kl. 12:45 - 13:00: Find hen til din workshop
Kl. 13:00 - 14:30: Workshops (læs mere nedenfor)
Kl. 14:30 - 15:00: Kaffe-/kagepause
Kl. 15:00 - 15:50: Workshops (fortsat)
Kl. 15:50 - 16:00: Fælles opsamling på dagen og tak for i dag

FOREDRAG
"Træningsmyter og sundhedstrends"

V/lektor og tidligere landstræner Marina Aagaard

Denne formiddag vil Marina Aagaard klæde dig på til at skelne fup fra fakta via ofte stille spørgsmål om træning og sundhed. 
I foredraget vil Marina også give dig et overblik over nøgletemaer i træningsplanlægning og herigennem, hvordan man kommer i bedre form med indsigt i smartere sundhedsaktiviteter og kropslige udfoldelser. Marina henter inspiration fra elitetræning som afsæt for udvikling af specifik og tidseffektiv aktivitet, som du kan bruge til at forny undervisningen på dit/dine bevægelseshold. Gennem kendskab til tidens tendenser, får du derudover input til at forny dine egne øvelser, så du kan skabe træningsoplevelser, der minimerer overbelastning og maksimerer indsats, vedholdenhed og udbytte. 

Marina Aagaard er Master of Fitness and Exercise fra Syddansk Universitet, tidligere landstræner i AER GYM, fysisk træner for topatleter i mange idrætter samt lektor i idræt. Derudover er hun sundheds- og træningsformidler og motionsekspert for blandt andre DR Sundhedsmagasinet og ekspertkilde for TV2, Jyllands Posten, Børsen, Politiken, BT, I form, Liv m.fl. Marina har udgivet 30 bøger om sundhed og træning baseret på videnskabelig teori og 25 års praksis.

WORKSHOPS

Vær opmærksom på, at nedenstående workshops foregår samtidig på det digitale inspirationsforum. Du skal derfor kun tilmelde dig én af nedenstående tre workshops.


WORKSHOP A

"Hjernegymnastik i bevægelsesfag"
v/Fysioterapeut Linn Trentel Busch

På denne workshop får du et indblik i en af de nyeste former for træning nemlig hjernegymnastik. En træningsform hvor motivation og læring er væsentlige elementer, og hvor fokus er på at få deltagerne til at kunne præstere fysisk bedre. Vi sætter motoriske, sensoriske og logiske input i spil samtidig, så du får udfordring og masser af smil på læben.

Indhold på workshoppen:

  • Teoretisk ramme omkring hjernegymnastik i bevægelsesfag (læring og udfordring)
  • Præsentation af hjernegymnastik i bevægelsesfag med praktiske øvelser
  • Master Class i hjernegymnastik i bevægelsesfagMålgruppe

Målgruppe 
Alle undervisere som er nysgerrige på konceptet og ønsker inspiration til små sjove hjerneøvelser, som kan bruges bredt set i mange former for bevægelsesundervisning og i andre undervisningssammenhænge. Alle kan være med.

Underviser
Linn Trentel Busch er uddannet fysioterapeut og ejer af Ergopro.dk. Linn arbejder som instruktør og konceptforfatter. Hun har undervist i gymnastik i en årrække og beskæftiger sig især med sundhedsfremme, det vil sige hensyntagende træning, motivende motion og sund livsstil for motionsuvante og mennesker med livsstilsygdomme.

Praktisk
Det er en god idé, at du ifører dig tøj, du kan bevæge dig i.

Der kan maksimalt være 20 deltagere på denne workshop. Tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.

Du tilmelder dig samtidig med, at du tilmelder dig hele inspirationsforummet. Linket finder du nederst på denne side.

WORKSHOP B 

"Foden er roden"
v/fysioterapeut Lisbeth Bundgaard

Foden er roden på flere måder, og ligesom træernes rødder suger næring fra jorden for at gro og udvikle sig, på samme måde stimuleres vores hjerne og nervesystem via de mange nerveender, vi har i vores fødder. Pakker du dine fødder for meget ind i stive sko og tykke såler, så bliver fødderne og dermed vores nervesystem understimuleret. Fødderne bliver stive - de mister deres fjedrende og støddæmpende effekt, og det giver igen en negativ effekt videre op i kroppen. Det kan derfor være en rigtig god idé at pakke fødderne ud af deres vinterhi, så de kan mærke underlaget under dem. Dog er det underlag, vi ofte bevæger os på, meget fladt og hårdt, hvilket ikke giver den nødvendige og naturlige stimuli. Vi vil derfor bruge forskellige små redskaber (bolde og elastikker) til at vække og stimulere fødderne, så de bliver mere smidige, stabile og stærke.

Der er rigtig mange, der har problemer med fødderne – det er ikke alle, der er klar over det. Nogle er kommet med direkte smerter i fødderne, og andre har smerter et andet sted i kroppen, men det viser sig nogle gange, at det reelle problem stammer fra foden. Står vi skævt på fødderne, forplanter det sig op i resten af kroppen. Det, folk ofte oplever, er nedsunken forfod, knyster, platfod eller hælspore. På workshoppen snakker vi om, hvorfor og hvordan disse problemer opstår, og hvad vi kan gøre ved det. 

Målgruppe
Du er velkommen på denne workshop, uanset hvilken form for bevægelse du underviser i.

Underviser 
Lisbeth er en sand fodnørd. Hun er uddannet fysioterapeut og har set og arbejdet med mange fødder og fodproblematikker igennem årene. Hun underviser både folk med fodproblemer, men også fagpersoner i hvordan man kan træne og genoptræne fødderne. Derudover har hun altid fokus på fødderne og deres rolle ligegyldig om hun underviser i Pilates eller styrketræning mm. Se evt. mere på www.fodenerroden.dk 

Praktisk
Det er en god idé at have tøj på, du kan bevæge dig i. Workshoppen foregår i bare fødder.

Tilmelding
Der kan maksimalt være 20 deltagere på denne workshop. Tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.
Du tilmelder dig samtidig med, at du tilmelder dig hele inspirationsforummet. Linket finder du nederst på denne side.

WORKSHOP C

"Mindfulness – en bevidsthedstilstand og træningsform"
v/ Lars Damkjær

I denne workshop vil deltagerne bliver indført i, hvad mindfulness er og kan bidrage med som praksisform og måde at være tilstede på. Med afsæt i en række kropslige og mentale øvelser samt kortere oplæg formidles, hvordan mindfulness kan være en vej til øget kropsbevidsthed, nærvær og afbalancering af nervesystemet. Der vil være særligt fokus på, hvordan mindfulness kan inkorporeres på bevægelseshold både i form af simple øvelser samt i måden at guide på.

Målgruppe
Workshoppen er oplevelsesbaseret og tilrettelagt således, at alle kan deltage. Du er velkommen, uanset hvilken form for bevægelse du underviser i.

Underviser
Workshoppen afholdes af mindfulness-instruktør Lars Damkjær. Lars faciliterer kurser i den forskningsbaserede mindfulness MBSR (mindfulnessbaseret stressreduktion) og uddanner Yinmind-instruktører i eget regi. Han er forfatter til bogen ”Mindre stress, mere nærvær” og manden bag meditationsappen “Nærvær”, der gratis kan downloades i App Store eller Google Play. Læs mere på www.larsdamkjaer.com.

Praktisk 
Kom i behageligt tøj, du kan bevæge dig i.

Der kan maksimalt være 25 deltagere på denne workshop. Tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.

Du tilmelder dig samtidig med, at du tilmelder dig hele inspirationsforummet. Linket finder du herunder.Tilmelding 

Arrangementet er udsolgt. Ved afbud får dem, der har skrevet sig på ventelisten, tilbudt en plads.

Du kan tilmelde dig ventelisten via dette link.


Udeblivelsesgebyr og spørgsmål
Tilmelder du dig inspirationsforummet og bliver forhindret i at deltage, bedes du meddele os det på: info@fof.dk . Bliver du forhindret i at deltage på inspirationsforummet på selve dagen for afholdelsen, bedes du kontakte Nina Bak på telefonnummer 40 11 42 42. 

Udebliver du efter tilmelding uden at meddele os det, vil du blive pålagt et udeblivelsesgebyr på 300 kr. 

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Nina Bak på: nb@fof.dk eller tlf.: 40 11 42 42


Vi glæder os til at se dig.