Inspirationsforum

Digitalt inspirationsforum: Digital markedsføring

Så er det blevet tid til digitalt inspirationsforum 2020. Som FOF-underviser er du meget velkommen til at deltage, uanset hvilket fag du underviser i til daglig, og om du har deltaget i vores efteruddannelsestilbud før, eller det er din første gang.

Dette digitale inspirationsforum er for dig, som gerne vil have et overblik over sociale medier og lære/blive bedre til at udbrede kendskabet til dit fag, dine hold eller promovere lige præcis det du brænder for på sociale medier. Inspirationsforummet henvender sig til dig, der er begynder eller let-øvet, når det kommer til markedsføring på sociale medier.

Vi har planlagt en spændende dag med oplæg, workshops og socialt/fagligt samvær med dine FOF-kolleger fra hele landet. Som start på dagen kommer digital rådgiver, Laura Larvig Andersen og fortæller om, hvordan du kommer godt i gang med sociale medier til markedsføring. 

Om eftermiddagen har du mulighed for at vælge én af 3 workshops. Her har du mulighed for at fordybe dig i enten tekst, billeder eller videoer til sociale medier/web.

Det er gratis for dig som FOF-underviser at deltage i dette inspirationsforum! FOF betaler for dine kursusudgifter (inkl. forplejning). FOF afholder dog ikke eventuel transportudgift.

Herunder kan du læse mere om tid, sted, program for dagen, det faglige indhold og tilmelding.

Tid og sted

Inspirationsforummet finder sted fredag den 28. februar 2020, kl. 9:15 - 16:00 hos FOF Odense-Fredericia-Middelfart, Vindegade 72-74, 5000 Odense C.

Program

Kl. 09:15 - 09:50: Godmorgen og morgenmad
Kl. 09:50 - 10:00: Velkomst v/Nina Bak, FOF’s sekretariat
Kl. 10:00 - 12:00: ”Kom godt i gang med sociale medier til markedsføring” v/Laura Larvig Andersen (læs mere nedenfor)
Kl. 12:00 - 12:45: Frokost
Kl. 12:45 - 13:00: Find hen til din workshop
Kl. 13:00 - 14:30: Workshops (læs mere nedenfor)
Kl. 14:30 - 15:00: Kaffe/kage-pause
Kl. 15:00 - 15:50: Workshops (fortsat)
Kl. 15:50 - 16:00: Fælles opsamling på dagen og tak for i dag

”Kom godt i gang med sociale medier til markedsføring”

- oplæg v/Laura Larvig Andersen

Har du også svært ved at finde rundt i junglen af sociale medier, og er du i tvivl om, hvordan du kommer godt fra start, når du vil markedsføre dig selv, dit fag, dine kurser eller andet? 

Laura Larvig Andersen, digital rådgiver, giver et overblik over de vigtigste sociale medier og kommer med gode råd til, hvordan du bevæger dig ud i den digitale verden. Du bliver klædt på, så du kan gøre dig selv og dine kurser eller andet mere synlige, og du får en drejebog for, hvordan du kan arbejde med målgrupper og indhold på sociale medier.  

WORKSHOPS

Vær opmærksom på, at nedenstående workshops foregår samtidig på det digitale inspirationsforum. Du skal derfor kun tilmelde dig én af nedenstående tre workshops. 

WORKSHOP A: ”Skriv, så det virker”

V/Laura Larvig Andersen

Vil du gerne blive bedre til at skrive tekster til sociale medier? Savner du ideer til at lave opdateringer på Facebook eller en god beskrivelse, der kan markedsføre dit kursus på nettet? 

På workshoppen skal vi finde på ideer til indhold, vi skal se på, hvad andre gør, og vi skal skrive løs. Du vælger selv hvilke digitale platforme, du vil have fokus på, og du får feedback både fra dine medkursister og underviser. Vi arbejder med at få gjort dine tekster egnede til at leve digitalt med fokus på indhold frem for teknik. Du kommer hjem med færdige tekster og en masse ideer til, hvordan du kan markedsføre dig selv og dine kurser. 

Målgruppe
Workshoppen er for begyndere og let øvede. Det er en fordel, hvis du allerede har en profil på et socialt medie, som du gerne vil i gang med at bruge mere aktivt, men det er ikke et krav.

Om underviseren
Laura Larvig Andersen er digital rådgiver og underviser i kommunikation og personlig markedsføring på sociale medier. Laura har arbejdet i den digitale verden i over 10 år og ved, at det kræver øvelse at skrive om sig selv og en smule mod at dele det med andre.      

Praktisk info
Medbring en notesbog, telefon, tablet eller PC, hvor du kan skrive og gemme dine tekster. 

Medbring en udprintet kursusbeskrivelse fra din FOF-forenings hjemmeside (enten en beskrivelse fra hjemmesiden af dit eget hold eller et tilfældigt hold).

Maksimalt antal deltagere: 20

Tilmeldinger efter ”først til mølle”-princippet.

Du tilmelder dig denne workshop, når du tilmelder dig hele inspirationsforummet. Se tilmeldingslink nederst på siden.

WORKSHOP B: ”TAG UNIKKE BILLEDER TIL SOCIALE MEDIER” 

V/Mette Willert 

På denne workshop bliver du indført i foto-teknikker og visuelle referencer, der giver gode billeder til sociale medier. Du lærer, hvordan du med din smartphone og et par specielle apps kan tage billeder på et nyt niveau, så du kan løfte din visuelle tilstedeværelse på sociale medier. 

Workshoppen er af praktisk karakter, og du kommer hjem med dine første serier af billeder.  

Indhold på workshoppen

 • Principper for det visuelle billede med fokus på komposition
 • Hvordan arbejder man med telefonen
 • Visuel øvelse - vi tager billeder
 • Redigering af billeder
 • Værktøjer til redigering - hvilke apps skal du bruge
 • Post af billeder på Instagram brug af hashtags, captions etc.

Det lærer du på workshoppen

 • Hvad det vil sige at tage billeder med smartphonen - hvad er mulighederne og begrænsningerne
 • Hvordan du arbejder med fokus og eksponering på en smartphones kamera
 • Hvordan du arbejder med ledende linjer og det gyldne snit i dine billeder
 • Hvordan du arbejder med afstand og nærhed i billederne
 • Hvad komposition betyder for billedet, når det bliver postet
 • Brugen af symmetri i kompositionen af billederne
 • Brugen af naturlige rammer, når du finder dit billede
 • Hvilke apps der er gode til hvilke typer redigering

Målgruppe
Workshoppen er for dig, der kunne tænke dig at udvikle billeder til sociale medier, i særlig grad Instagram. Det er en god idé, hvis du allerede er nogenlunde fortrolig med Instagram, men det er ikke en forudsætning.

Niveau: nybegynder eller let-øvet i at tage billeder på din mobil  

Om workshop-underviseren
Mette Willert er kreativ Content Strategist og Visuel Storyteller & Influencer. 

Hun rådgiver brands om brugen af Instagram, såvel som hun afholder foto-workshops og arbejder som influencer. Hun har mere end fem års erfaring som Content Manager fra DSB social media afdeling, hvor hun arbejdede frem til januar 2018. Ved siden af driver hun den populær instagramprofil Littlemycph med en fanbase på mere end 42K followers og med et fokus på arkitektur og byrum.  

Se mere om Mette Willert her: 
www.mettewillert.com 
www.instagram.com/littlemycph   

Praktisk info
Medbring din smartphone (med indbygget kamera) og oplader. Underviseren tager udgangspunkt i arbejde med iPhone, men du kan deltage, selvom du har en anden type smartphone.

Du skal downloade Instagram-app’en og Snapseed til din telefon før kursets start. Har du brug for hjælp til dette, så kontakt Mette Willert på hej@mettewillert.com

Inden workshoppen bedes du tage et billede med din smartphone af noget, der gør dig glad. Det kan være dit barn, et familiemedlem, en smuk solopgang eller din julegave. Derudover skal du også tage et billede, der illustrerer din undervisning.  

Maksimalt antal deltagere: 20

Tilmeldinger efter ”først til mølle”-princippet.

Du tilmelder dig denne workshop, når du tilmelder dig hele inspirationsforummet. Se tilmeldingslink nederst på siden.

WORKSHOP C: ” Lær at lav dine egne promotion-videoer til sociale medier og hjemmeside”

V/Marc Ekelund 

På denne workshop lærer du at optage, klippe og redigere små promotion-videoer på din Iphone, Smartphone, Ipad eller tablet. Videoerne kan fx. uploades på sociale medier, på din lokale FOF-forenings hjemmeside eller på din egen hjemmeside.

Mulighederne er mange, og det er ikke afgørende, hvilken app eller type smartphone du har. Du får de nødvendige værktøjer og redigerings-apps, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at lave videoer, der præsenterer din undervisning for fremtidige kursister. 

På workshoppen lærer du:

 • At optage en kort video
 • At præsentere dig selv og din undervisning (mini-storyboard) 
 • At redigere, klippe, lave filter og sætte tekstinformation på dine videoer
 • At bruge videoredigerings-apps (Inshot) 
 • At uploade videoer på sociale medier
 • Next step - Lad dig inspirere, når Marc viser arbejdet med et videoredigeringsprogram på computeren (storskærm)

Praktisk info
Du skal medbringe en Iphone, Smartphone, Ipad eller tablet.

Om underviseren
Guitarist og musiklærer Marc Ekelund er uddannet musiklærer med speciale i guitar og sammenspil. Marc er underviser på Rytmisk Center og Køge Musikskole og er tilknyttet flere af landets musikskoler med projekter inden for Video, SoMe & Online-undervisning med nye undervisningsformer og idéudvikling af fremtidens musikskole. Desuden er Marc måske folkeoplysningens bedste eksempel på en digital underviser.

Mød Marc på: Køge Musikskoles Youtube kanal eller www.dendigitaleunderviser.dk, hvor du kan høre mere om hans tilgang til undervisning og brug af digitale medier.
Maksimalt antal deltagere: 20

Tilmeldinger efter ”først til mølle”-princippet.

Du tilmelder dig denne workshop, når du tilmelder dig hele inspirationsforummet. Se tilmeldingslink nedenfor.

Tilmelding 

Du tilmelder dig både Inspirationsforummet og den workshop, du vil deltage i, her 

Du vil ca. 2 uger før inspirationsforummet modtage en infomail med yderligere info om dagen samt en deltagerliste, så du evt. kan aftale samkørsel med dine kolleger.

Udeblivelsesgebyr og spørgsmål

Tilmelder du dig inspirationsforummet og bliver forhindret i at deltage, bedes du meddele os det på: info@fof.dk. Bliver du forhindret i at deltage på inspirationsforummet på selve dagen for afholdelsen, bedes du kontakte Nina Bak på telefonnummer 40 11 42 42. Udebliver du efter tilmeldelse uden at meddele os det, vil du blive pålagt et udeblivelsesgebyr på 300 kr. 

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Nina Bak på: nb@fof.dk eller tlf.: 40 11 42 42

Vi glæder os til at se dig.