Åndedrættet i bevægelse

Kurset er udsolgt. Bemærk at kurset er flyttet til fredag d. 30. oktober 2020.

Vi afholder åndedrætskursus for FOF’s bevægelsesundervisere fredag den 30. oktober 2020 kl. 09:15 – 16:00 hos FOF Nordsjælland på adressen: Ordrupvej 60, 2920 Charlottenlund. Du er meget velkommen på kurset, uanset hvilken form for bevægelse du underviser i hos FOF, og vi tør godt love, at du får noget ud af kurset, du efterfølgende kan bruge i praksis.  

Kursets indhold 
Kurset tager udgangspunkt i, hvordan det naturlige åndedræt kan bidrage til større kvalitet i bevægelse og træningsøvelser. Vi går i dybden med, hvordan det naturlige åndedræt kan bruges som en stabiliserende funktion både i relation til træning men også i relation til dagligdagens bevægelser.

På kurset får du en grundlæggende forståelse for det naturlige åndedræt og dets funktion i relation til bevægelse og træning. Du vil blive introduceret til, hvordan du integrerer det naturlige åndedræt i træningsøvelser, så du opnår en større kvalitet i øvelserne. Du vil få større viden om vigtigheden af et naturligt åndedræt, og hvordan det kan indvirke på både mave, ryg og bækkenbundsfunktion.

På kurset arbejdes der praksisnært, så du vil arbejde med formidling af åndedrættet i udvalgte træningsøvelser, og hvilket positivt resultat det kan give hos dine deltagere.

Program
Kl. 09:15 – 09:50: Godmorgen og morgenmad
Kl. 09:50 – 10:00: Velkommen v/ FOF
Kl. 10:00 – 12:00: Undervisning v/ Lotte Paarup
Kl. 12:00 – 12:45: Frokost
Kl. 12:45 – 14:30: Undervisning v/ Lotte Paarup
Kl. 14:30 – 15:00: Kaffe-/kage-/frugtpause
Kl. 15:00 – 16:00: Undervisning v/ Lotte Paarup
Kl. 16:00: Tak for i dag

Forplejning
Der vil blive serveret morgenmad med kaffe og te, frokost samt eftermiddagskage/frugt og kaffe/te.

Om underviseren

Lotte Paarup er fysioterapeut og stifter og idegrundlægger af Den Intelligente Krop. Hun har siden 1993 arbejdet med træning, sundhed og velvære for hele familien. 

Lotte har igennem mange år levet af at undervise i motion og bevægelse i både ind- og udland. Hun øser ud af sin viden på foredrag og kurser, og hun udarbejder øvelses- og bevægelsesmateriale til virksomheder og organisationer. Desuden har Lotte lavet en lang række træningsprogrammer til TV igennem tiden. Lotte har også udgivet en lang række trænings-dvd'er. Lottes erfaringer er også at finde i flere bøger om motion.

I dag er Lotte Paarups kerneområde åndedrættet. Hun har udgivet 3 bøger om åndedrættet og 2 åndedrætsprogrammer på dvd. Du kan læse meget mere på åndedrættet.nu

Praktisk information
Kursusmateriale udleveres på dagen for kurset, og der udstedes kursusbevis efter endt deltagelse.

Det er en god idé at være iført løstsiddende, behageligt tøj på kurset.

Pris
FOF’s hovedbestyrelse har besluttet, at alle FOF’s kurser til undervisere finansieres af FOF i 2020, og kurset er derfor gratis for dig som underviser at deltage i.


Tilmelding
De deltagere, der var tilmeldt det aflyste kursus i foråret, har førsteret til en plads. Derefter kontakter vi undervisere, der stod på ventelisten til det aflyste kursus.

Du kan tilmelde dig ventelisten via dette link.

Bliver du efter tilmeldelse forhindret i at deltage i kurset, bedes du skrive til Helle Dannemand på: info@fof.dk.

NB: Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du udebliver uden at meddele os det.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på nb@fof.dk eller på tlf. 40 11 42 42.

Vi glæder os til at tage imod dig på kurset.