Underviserkurser

Impulsiv intuitiv akvarelmaling v/ Uffe Boesen

Bemærk at kurset er flyttet til onsdag d. 19. august.

Så er vi klar med 2 identiske kurser i ”Impulsiv, Intuitiv Akvarelmaling” med Uffe Boesen og alle FOF’s tegne- og maleundervisere er velkomne, uanset hvor i landet du er fra. Du behøver ikke have erfaring med akvarelmaling (men er også velkommen, hvis du primært underviser i dette, da Uffe kan differentiere undervisningsniveauet). Du skal bare undervise i tegning eller en form for maleri hos FOF for at kunne deltage.

Dette er en mulighed for at tilbringe en dag i selskab med en dygtig kunstner og få inspiration til din egen kunst – og til din undervisning. Kurset giver dig også mulighed for at møde dine kolleger på tværs af FOF-foreninger.

Tid og sted
Kurset finder sted onsdag d. 19. august 2020 fra kl. 09:15–16:00 i FOF Aarhus’ lokaler på adressen Søren Frichs Vej 36 G, 8230 Åbyhøj (Frichsparken), Aarhus.

(bemærk at vi afholder et tilsvarende kursus i København d. 21. august. Se dette kursus her).

Kursets indhold
I intuitiv akvarelmaling er det ikke de kunstneriske færdigheder, der er det afgørende for den kreative proces. Det centrale er at komme i kontakt med det umiddelbare og følge den impuls, der opstår. 

På kurset vil Uffe Boesen undervise i:

Impulsiv og eksperimenterende akvarelmaling

Trin for trin vejledning i forskellige akvarelteknikker og -metoder. 

At omsætte det genkendelige og figurative til abstraktion.

Du vil blive præsenteret og vejledt i forskellige figurative og semi-abstrakte og eksperimenterende maleriske udtryk og metoder, som du kan have glæde af fremadrettet.

Overgangen fra kontrasten til lyset i maleriet, samt forbindelsen mellem de kolde og varme farver i maleriet.

Lag på lag- samt vådt i vådt-teknik. Denne teknik har Uffe Boesen eksperimenteret med siden 2013. Kombinationen af akvarelmaling og vand males på i både tynde og kraftige lag. Ved hjælp af vandets mængde kan nogle uforudsigelige organiske former opstå, som kan være afsæt for abstraktion eller ligne alt fra naturen såsom; træer, grene, bjerge eller bare være abstrakte former, som sætter fantasien i gang – og du kan arbejde videre derfra. Denne teknik er velegnet til at overkomme frygten for det hvide papir; her er man allerede i gang med maleriet uden en forudgående konkret idé.

Målsætningen med kurset er at omsætte indtryk og stemninger til dit visuelle maleriske udtryk, samt lade iagttagelse og inspiration skabe grobund for kunstnerisk udfoldelse. Derudover handler kurset om at opøve nye teknikker og færdigheder, der kan bruges fremadrettet. I intuitiv akvarelmaling er det ikke de kunstneriske færdigheder, der er det afgørende for den kreative proces, da det centrale er at komme i kontakt med det umiddelbare og følge den impuls, der opstår i processen

Kurset er praktisk, og du vil komme til at prøve ovenstående teknikker.
Udover ovenstående teknikker, vil Uffe fortælle lidt om, hvad der efter hans mening gør et billede interessant, med de til- og ikke mindst fravalg, som det kræver. Uffe vil også fortælle om hans erfaring med at undervise, hvordan man arbejder konsekvent og lærer det videre. Hvordan møder man kursisten, der hvor vedkommende er - rent talent- og ambitionsmæssigt? Hvad vil kursisten med sin kunst? Hvordan giver man opbyggelig kritik, hvor man ikke nødvendigvis påpeger det dårlige i en kursists billede, men finder det gran af noget godt og interessant, der måtte være, blæser det op, og fokuserer på kursistens vej mod et mere interessant og konsekvent udtryk - ud fra kursistens egne præferencer?

Om underviseren 
Siden 2013 har Uffe koncentreret sig om akvarelmaling på daglig basis, hvilket har været en rejse ind i akvarelmaleriets mange muligheder og udfordringer. Denne rejse har resulteret i en lang række forskellige kunstneriske udtryk både i det abstrakte og det figurative billedsprog.

Udgangspunktet for at male akvarel var for Uffe at fordybe sig i den kreative proces, hvor hovedfokus var på at dygtiggøre sig i akvarelmaleri, samt at lære teknikker såsom: vådt i vådt, abstrakt, figurativ, lys, skygger og farver m.m. Naturen er ofte omdrejningspunkt for hans motiver, da den kan skabe afsæt for billeddannelse, der rummer både det figurative og mere fantasifulde islæt.
Udover traditionel akvarelmaling, har Uffe også arbejdet med intuitiv akvarelmaling. I denne proces arbejder han ud fra nogle andre kriterier, end han ellers gør.
Uffe afholder derudover kurser og har også været med i “Danmarks Bedste Portrætmaler” på DR1, som du i øjeblikket kan se på: https://www.dr.dk/drtv/se/danmarks-bedste-portraetmaler_147960

Du kan læse mere om Uffe her: www.uffeboesen.dk

Program
Kl. 09:15 – 09:50: Godmorgen og morgenmad
Kl. 09:50 – 10:00: Velkommen v/ FOF
KL. 10:00 – 12:00: Undervisning v/ Uffe Boesen
Kl. 12:00 – 12:45: Frokost
Kl. 12:45 – 14:30: Undervisning v/ Uffe Boesen (fortsat)
KL. 14:30 – 15:00: Kaffe/kage-pause
KL. 15:00 – 16:00: Undervisning v/ Uffe Boesen (fortsat)

Forplejning
FOF sørger for morgenmad, frokost og kaffe/te/kage til deltagerne på kurset. 

Elektronisk bevis
Efter endt kursusdeltagelse får du tilsendt et elektronisk deltagerbevis.

Praktisk information
Medbring tøj, du kan male i/forklæde.

Pris
Kurset er gratis at deltage i for FOF’s undervisere. Tilmelder du dig, men bliver forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele hende dette på: info@fof.dk.
Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du udebliver uden at meddele os det.

Tilmelding
Kurset udbydes først til de undervisere, der var tilmeldt kurset d. 4. maj i Århus. Herefter sender vi en invitation ud, hvis der er resterende pladser.

Kurset gennemføres ved minimum 6 deltagere. Der er et maksimalt antal deltagere på 16. Tilmelding foregår efter ”først-til-mølle”-princippet.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på FOF’s sekretariat på tlf: 40 11 42 42 eller email: nb@fof.dk

Vi glæder os til at byde dig velkommen på kurset.