Underviserkurser

Pædagogik for sprogundervisere Charlottenlund

Bemærk at kurset er flyttet til fredag d. 25. september 2020

Så er det blevet tid til kursus for FOF’s sprogundervisere. Med dette kursus ønsker vi at give dig pædagogiske værktøjer, så du kan skabe bedre overblik over og afveksling i din undervisning, så deltagerne på dine hold får endnu større udbytte af undervisningen.

Uanset hvor i landet du er fra, er du velkommen på dette kursus, som også giver dig mulighed for at møde dine sprogkolleger på tværs af FOF-foreninger. Du er velkommen uanset hvilket sprogfag, du underviser i til daglig.

Kurset er målrettet sprogundervisere, der ikke har pædagogikum.

Tid og sted
Vi afholder kurset: fredag d. 25. september 2020 kl. 09:15 – 15:00 hos FOF Nordsjælland på adressen: Ordrupvej 60, 2920 Charlottenlund (lokale 48).

NB. Vær opmærksom på, at vi afholder et tilsvarende kursus lørdag den 12. september kl. 09:15–15:00 hos FOF Aalborg. Du kan læse mere om kurset i Aalborg her.


Kursets indhold
På kurset vil underviser Birgitte Andersen gennemgå følgende emner:

  • Læringsplan: giv kursisterne overblik: Præsentation, hele kurset og dagens undervisningsforløb.
  • Læringscentrum: fra lærer til kursister: Hvem er aktive? Hvor mange er aktive? Hvornår er de aktive? Hvordan er de aktive?
  • Læringsmåder: brug mange sanser og gerne samtidigt: At se, at høre, at tale, at læse, at skrive, at føle.
  • Læringssekvenser: opdel og varier undervisningen: Ca. 20 minutter per sekvens. Forskellige metoder til hver sekvens. Inspireret af ”Cooperative Learning, Undervisning med samarbejdsstrukturer”, Alinea og ”Mere end 111 variationer i undervisningen”, Lindhardt og Ringhof.
  • Læringsrum: tænk ud af boksen: Flyt bordene, stå og gå, brug arealerne uden for lokalet, lav par, trekanter, linjer og cirkler.
  • Eksperimentarium: De- og induktiv tilgang: få reglen eller find mønstret
  • Opsamling og lektier giver tryghed og overblik: Hvad nåede vi? Hvad behøver repetition? Lektier?

Om underviseren 
Birgitte Andersen var indtil pensionen sidste år lektor i dansk og idræt på Nørresundby Gymnasium og HF. Sideløbende var hun i en årrække pædagogikumvejleder for nye kandidater og tilsynsførende for kandidater på andre gymnasier.

Program
09:15 – 09:50: Morgenmad og godmorgen
09:50 – 10:00: Velkomst v/FOF Nordsjælland 
10:00 – 12:00: Undervisning v/ Birgitte Andersen
12:00 – 12:45: Frokost
12:45 – 15:00 Undervisning v/ Birgitte Andersen

Forplejning
FOF sørger for morgenmad, frokost og kaffe/te/kage til deltagerne på kurset.

Elektronisk bevis
Efter endt kursusdeltagelse får du tilsendt et elektronisk deltagerbevis.

Pris
Kurset er gratis at deltage i for FOF’s undervisere. Tilmelder du dig, men bliver forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele hende dette på: info@fof.dk.

Bliver du forhindret i at deltage på selve dagen for afholdelsen, bedes du meddele dette til kursets tovholder. Info om denne person modtager du, når vi nærmer os kurset. 

Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du udebliver uden at meddele os det.

Tilmelding

Tilmeldte undervisere til det tilsvarende kursus, der blev aflyst i foråret har førsteret til en plads. Herefter udbydes pladserne til de undervisere, der står på ventelisten. 

Kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere. Der er et maksimalt antal deltagere på 30. Tilmelding foregår efter ”først-til-mølle”-princippet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på FOF’s sekretariat på tlf: 40 11 42 42 eller email: nb@fof.dk

Vi glæder os til at se dig