Underviserkurser

Styrk din stemme (Kursus i stemmebrug ved tale)

Det er blevet tid til kursus i stemmetræning for FOF’s undervisere. Du er velkommen uanset hvilket fag, du underviser i hos FOF.

Tid og sted
Kurset afholdes fredag den 7. februar 2020 kl. 09:15 – 16:00 på Slagelse Bibliotek, lokale 1 + 2 på adressen: Stenstuegade 3, 4200 Slagelse

Vær opmærksom på, at vi afholder et tilsvarende kursus fredag den 7. februar 2020 i Slagelse.  

Indhold
Som underviser har du et stemmekrævende job, og er derfor afhængig af en sund og holdbar stemme. Med stemmen som et vigtigt arbejdsredskab, er du nødt til at være bevidst om, hvordan du bruger stemmen, så du undgår belastende gener som f.eks. hæshed, træthed i stemmen, øget rømmetrang, ømhed/smerte, følelsen af en ”klump” i halsen, manglende luft til at gennemføre sætninger og stemmesvigt mv.  

På dette intensive kursus får du indsigt i, hvordan du bruger stemmen hensigtsmæssigt, så du ikke overbelaster din stemme. Hermed kan slid og skader undgås. Du får forståelse for stemmens og kroppens sammenhæng, og gennem konkrete krops- og stemmeøvelser får du redskaber til at finde/genvinde din stemmes naturlige styrke og klang. En stemme, som klinger frit og ubesværet, gør dig samtidig i stand til at kommunikere langt mere effektivt og medvirker til, at dit budskab nemmere trænger igennem. 

På kurset vil vi arbejde med:

  • Støttefunktion (hele kroppen skal understøtte stemmen)
  • Stemmeøvelser (ift. klang og artikulation)
  • Krops-/afspændingsøvelser
  • Kropsholdning
  • Åndedræt

Målgruppe og praktisk 
Kurset er tværfagligt, og alle FOF’s undervisere er velkomne - uanset fag. Der vil være både stemme- samt kropsøvelser på gulvet. Hav gerne løstsiddende tøj på. 

Underviser
Henriette Lundbøl er diplomuddannet rytmisk sanger - og sangpædagog ved Det Jyske Musikkonservatorium (cand. musicae) samt uddannet talepædagog. Med denne baggrund har hun gennem en lang årrække opbygget stor erfaring og ekspertise i arbejdet med stemmen på et højt niveau. Henriette har undervist siden 1996, og arbejder i dag som privatpraktiserende sang- og talepædagog, hvor hun underviser private og erhvervsfolk, samt afholder stemmekurser og workshops.

Program
Kl. 09:15 - 09:50: Godmorgen og morgenmad
Kl. 09:50 - 10:00: Velkomst v/ tovholder fra FOF
Kl. 10:00 - 12:00: Undervisning v/ Henriette Lundbøl 
Kl. 12:00 - 12:45: Frokost
Kl. 12:45 - 14:30: Undervisning v/ Henriette Lundbøl (fortsat) 
Kl. 14:30 - 15:00: Kaffe-/kagepause
Kl. 15:00 - 16:00: Undervisning v/ Henriette Lundbøl (fortsat)
Kl. 16: Tak for i dag

Forplejning
FOF sørger for morgenmad, frokost og kaffe/te/kage til deltagerne på kurset. 

Elektronisk bevis
Efter endt kursusdeltagelse får du tilsendt et elektronisk deltagerbevis.

Pris
Kurset er gratis at deltage i for FOF’s undervisere. Tilmelder du dig, men bliver forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele hende dette på: info@fof.dk.

Bliver du forhindret i at deltage på selve dagen for afholdelsen, bedes du meddele dette til kursets tovholder. Info om denne person modtager du, når vi nærmer os kurset.  

Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du efter tilmelding udebliver uden at meddele os det.

Tilmelding
Du tilmelder dig kurset fredag d. 7. feb. 2020 i Slagelse her

Kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere. Der er et maksimalt antal deltagere på 12. Tilmelding foregår efter ”først-til-mølle”-princippet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på FOF’s sekretariat på tlf: 40 11 42 42 eller email: nb@fof.dk

Vi glæder os til at se dig.