Endags- og naturture

Naturoplevelser i Vestjylland

Se den vestjyske natur med en professionel ved hånden til at guide dig rundt. Hvis du er vild med naturen langs vestkysten, så er der masser af gode naturoplevelser for dig i sigte. FOF Vest inviterer dig til guidede ture i naturen

Her finder du oplevelser, der giver dig mulighed for at smage på naturen. Tag med ud og saml muslinger - både østers og blåmuslinger. Du får gode råd til, hvordan de kan tilberedes, eller du kan spise dem rå.

Der er også naturudflugter, der har fokus på spiselige planter på stranden og i skoven. Skoven og stranden er fulde af planter, der kan peppe din madlavning op. Så tag med på skov- og strandtur, og bliv klogere på, hvad du kan bruge - opskrifter medfølger naturligvis!

Den årlige svampetur er også populær, hvor du lærer, hvilke svampe der er spiselige, og hvilke der absolut ikke er - altså giftige svampe. Du får tips omkring tilberedning, opbevaring og opskrifter ved turens afslutning.

Ved din side har du en naturvejleder, der har masser af erfaring inden for sit felt. Du kommer med på en interessant og lærerig tur i skoven eller stranden, hvor du kan stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Til en udendørs tur er det vigtigt, at du er klædt praktisk på efter vejret. Hold øje med vejrudsigten, og tag det fodtøj og overtøj på, du finder mest passende. Naturturene foregår hovedsageligt i områderne omkring Varde og Blåvand samt på halvøen Skallingen ud for Esbjerg.

Det fremgår af kursusbeskrivelsen, hvad du evt. skal medbringe.