Endags- og naturture

I Nymindegabmalernes fodspor

Esehuset

I Nymindegabmalernes fodspor - kunst, natur, og kaffe ved fjorden.  

Nymindegab har været base for de malere, der tidligere kom for at male den storslåede natur, her mellem fjord og hav. Det helt særlige lys og folk herude længst mod vest, var en yndet motivverden for denne malerkoloni med malere som bl.a. Lauritz Tuxen.

På Nymindegab Museum findes i dag en malerisamling af Nymindegabmalerne, som illustrerer livet ved vestkysten med sejlads, fiskeri og strandinger, og ikke mindst beskriver naturen på alle årstider. Museets udstilling gennemgår vinteren 2019/2020 en nyfortolkning, så når museet genåbner 1. juli 2020 er det med en helt ny udstilling, med endnu større fokus på malerkolonien i Nymindegab gæsterne møder. Vi har mulighed for et "sneak peak" i den næsten færdige udstilling, og hører museets folk fortælle om idéen bag.

Efter et kig ind i Nymindegabmalernes univers sammen med Merete Vigen, kultur- og naturformidler, vandrer vi en tur i området omkring Nymindegab Kro. Her oplever vi det landskab, som var et yndet motiv for kunstnerne og ser nogle af de huse, hvor de slog sig ned mere permanent. Vi får også nogle af de historier, der hører til disse excentriske personligheder som ”kunstmalerne” ved Nymindegab var.

Vi slutter af i Esehusene med kaffe og kage og mærker på egen krop, hvordan livet var, her tæt på fjord og hav.

Entre på museet, rundvisning i udstillingen, guidet tur og kaffe/kage er inkluderet i prisen.

Program
13.00: Besøg og rundvisning på Nymindegab Museum.
14.30: Vandring ad Redningsvej til Esehusene.
16.00: Kaffe og kage i Esehusene.

Merete Vigen er kultur- og naturformidler i Nymindegab/Henne/Filsøområdet med fokus på natur, kunst og kulturhistorie, og har tidligere været formidler på Nymindegab Museum.

Mødested: Nymindegab Museum, Vesterhavsvej 294, Nymindegab, 6830 Nørre Nebel (parkering bag museet).