Motion/træning/bevægelse

Pilates

Pilates hold i Esbjerg hos FOF Vest

Styrk din core med pilates

Trænger du til at styrke og træne din krop? Så er pilates det rigtige for dig. Træningen foregår i flydende og dynamiske bevægelser, der er skånsomme for led og ledbånd - og i dit helt eget tempo. Alle kan deltage uanset alder, og hver undervisningstime tager udgangspunkt fra dine fremskridt. 

Undervisningen foregår i Esbjerg og Varde, så du kan finde et hold tæt på dig. FOF Vest stiller dygtige og kompetente undervisere til rådighed i nærheden af dig, så du får den bedste oplevelse hver gang.

Læs mere om, hvad pilates er herunder.

Læs videre her

Hvad går pilates ud på?

Pilates er en serie øvelser, der tager udgangspunkt på kerneområdet (core musklerne) - mave, lænd, hofter - der sikrer dig en bedre balance, koordination og stabilitet. Derfra tilføjes der øvelser med arme og ben med øvelser der bruger din egen kropsvægt, og lejlighedsvis med redskaber. Dine muskler styrkes og bliver lange, smidige og mere udholdende.

Selve øvelserne udføres som ‘stræk og bøj’ med henblik på præcise og kontrollerede bevægelser, der flyder ind og ud mellem hvert sæt. Du kommer til at opleve en bedre kropsholdning gennem en mere stabil muskulatur omkring rygsøjlen, i skuldrene og i bækkenbunden. 

Alt i alt opnår du mere bevægelsesfrihed (bevægelighed), og vil opleve at have langt mere energi til hverdagen.

Bag facaden

Joseph Pilates stod for udviklingen af træningsformen pilates. Han udviklede seks grundprincipper, som den originale version af pilates tog udgangspunkt i: Koncentration, kontrol, center, flow, præcision og åndedræt. Disse ord beskriver filosofien i pilates, hvor der er fokus på kropsbevidstheden omkring hver øvelse, men også vejrtrækningen - ind af næsen, ud af munden. 

Synes du det lyder for udfordrende? Så har FOF Vest også hold der tager hensyn til dig med fysiske begrænsninger. Der er både hold for de letøvede og øvede. Her kan alle være med uanset udfordringer. Du kan læse mere om de hensyntagende hold her.

Tilmeld dig hos FOF Vest

Kunne du tænke dig at deltage i pilates? Så tilmelder du dig nemt hos FOF Vest via hjemmesiden. Du udfylder blot formularen, så får du svar fra os så hurtigt som muligt.

Har du spørgsmål, er vi klar til at hjælpe dig. Ring til os på 75 12 38 05 eller send en mail til tilmelding@fof-vest.dk.