Skip to content
Dodekalitten | Foto Gitte Vang | FOF Københavns Omegn

Fejø og kunstmonumentet Dodekalitten

Prisen er inkl. frokost

Fejø er kendt som Æbleøen, men den er også så meget andet. Vi besøger øen i september måned hvor alle æble- og pæretræer bugner med de skønneste frugter.

Fejø som er beliggende i Smålandsfarvandet nord for Lolland, med øen Femø som naboø, har et areal på 16km2 og huser omkring 437 indbyggere.

Med en af øens lokalguider skal vi besøge Fejø kirke som er smukt beliggende ved øsens sydøstvendte strand. Kirken er kendt for det teglhængte pyramidespir. Vi skal også se Fejø Mølle som er en såkaldt hollandsk mølle og er opført i 1858.

Frokosten spises på Fejø Ny Kro hvor vi møder værtsparret Christina og Ken. Ken laver fantastisk mad som i gamle dage og er kendt for den gode smag i alle sine retter.

Mens vi nyder vores mad, vil Christina som er historiefortæller komme med en masse historier fra det lokale ø-liv, hvor hendes far tidligere var vognmand.

Kunst mellem himmel og hav smelter sammen når vi passerer nordsiden af Lolland, hvor vi skal se det enestående kunstmonument Dodekalitten. De tolv stenstøtter på 7-9 meter er skabt af billedhugger Thomas Kadziola, som enorme hoveder der alle vender mod centrum af den store cirkel på 40 meter i diameter. Dodekalitten er placeret på toppen af ”De Lollandske Alper” med udsigt til jættestuen Glentehøj og andre gravhøje fra Bronzealderen.

Mødesteder:
Herlev Station kl. 8.00
Taastrup Station kl. 8.25

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 27.09.2024 08:00-18:25 Herlev- og Taastrup Station Pia Mengel

Pia Mengel

Pia Mengel er uddannet Aut. turistguide og er guide for en lang række af FOF´s rundvisninger, Kulturbesøg, ture med Opera og Musicals og busture med kulturindhold mm.