Skip to content
Sort sol | FOF Københavns Omegn

Sort Sol, Schackenborg Slotskro, Noldemuseet, Mark Tower og Ribe

Prisen er inkl. middag og overnatning

Kom med og oplev et uforglemmeligt eventyr i Tøndermasken, når op mod ½ million stære på træk opfører luftballetten ”Sort Sol”. Særlig flot er forestillingen, når falke og høge angriber de store stæreflokke.

Vi krydrer miniferien med et ophold i Tønder, hvor vi besøger Kristkirken fra 1500-tallet. På egen hånd er det også muligt at besøge ”Det Gamle Apotek” med over 26.000 varer fordelt i 44 rum, Tønder Museum og Drøsses hus, der var et Kniplingsmuseum. 

Efter opholdet i Tønder kører vi ud i marsken og videre til det fremskudte dige inden tur går til Møgeltønder hvor vi indlogeres på den smukt nyrenoverede Schackenborg Slotskro som med garanti vil give dig en uforglemmelig kongelig oplevelse. Nå vi kommer tilbage fra Sort So l forestillingen skal vi forkæles med en gourmetoplevelse i hyggelige rammer og hvor du kan forbyde dig årstidens lækre råvarer.

Næste dag kører vi ned til Noldemuseet i Seebüll. Vi skal se museet som i dag rummer mange af Noldes egne tegninger. Turen fortsætter til den storslåede Nationalpark Vadehavet, som er på listen over Unesco´s verdensarv, hvor vi skal se Marsk Tower som er Sydjyllands nye vartegn. Tårnet er tegnet af de verdenskendte arkitekter fra Bjarne Ingles Group.

Miniferiens sidste stop er Ribe som er kendt for at være Danmarks ældste, og stadigt eksisterende by og særlig er byen kendt for sin domkirke, hvis tårne, særlig det høje spirløse Borgertårn, der gennem århundreder på lang afstande har markeret byen i det flade landskab.

Mødested: Herlev Station kl. 7.20 | Taastrup Station kl. 7.40

Det forventes at du er tilbage kl. 19.00 den 9. oktober

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 08.10.2024 07:20-20:00 Herlev- og Taastrup Station Pia Mengel
2 Onsdag 09.10.2024 09:00-19:00 Herlev- og Taastrup Station Pia Mengel
3 Torsdag 10.10.2024 07:20-19:00 Pia Mengel

Pia Mengel

Pia Mengel er uddannet Aut. turistguide og er guide for en lang række af FOF´s rundvisninger, Kulturbesøg, ture med Opera og Musicals og busture med kulturindhold mm.