Skip to content
Christiania - og det berømte julemarked

Christiania - og det berømte julemarked

Hvordan går det så i dag i Fristaden? Få svaret ved en rundvisning i området af en vaskeægte Christianit.

Aktivister besatte i 1971 et gammelt udslidt kaserneområde med våbensmedie og militære anlæg og udråbte fristaden Christiania. Dengang var der nok ingen der regnede med, at området en dag ville blive Danmarks tredjestørste turistattraktion. Et af de fascinerende træk ved Christiania er kombinationen af storbypræg og landlig idyl på et ret lille område omkring det historiske voldanlæg fra 1600-tallet.

Efter rundvisningen går vi på julebasar/marked i Den grå Hal. Hallen emmer af løssluppen julestemning og kreative julegaveideer.

Mødested: Christianshavn Metrostation, Hovedindgang oppe på gaden

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 10.12.2024 13:30-15:30 Christianshavn Metrostation Mette Kromann Thomsen
Mette Kromann Thomsen | FOF Københavns Omegn

Mette Kromann Thomsen

Mette glæder sig til at vise dig København og Danmark og fortælle om landets historie. Hun arrangerer vandre-, cykel-, limousine-, metro- og sejlture. På sine ture viser hun sig de kendte seværdigheder, og du kommer på kryds og tværs af København gennem baggårde, skjulte haver og steder, du normalt aldrig kommer, hører historien og bliver opdateret på alt det nye. Hendes ture er altid med kant og allermest er Mette glad for, hvis det lykkedes at introducere sine gæster til nye universer og spændende oplevelser. 

Mette er uddannet som certificeret turistfører på RUC, phytoterapeut, akupunktør og arbejdet som lokal guide i København, Nordsjælland og Midtsjælland på både dansk, engelsk og italiensk. Hun har mange års erfaring som rejseleder i både Danmark og udlandet.