Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Gå til skaftevævning hos FOF København

Ramme- og skaftevævning – introkursus

På dette hold kan der væves på rammevæv (bordvæv) eller en skaftevæv (gulvvæv med fire skafter og seks tramper).

Der kan væves metervarer i kvaliteter, der kan syes op til beklædning, og der kan væves accessoires som tørklæder, sjaler, tasker m.m. Du kan fremstille boligtekstiler – alt fra karklude, håndklæder, viskestykker, dækkeservietter, mindre duge og pudestoffer til møbelstoffer – måske til lænestolen, der skal ombetrækkes.

Kurset er både for dig, der er nysgerrig på, hvordan en væv fungerer, og hvordan man designer sine egne tekstiler – på farve, form og kvalitet – og for dig, der er øvet væver, men nyder at nørde vævekundskab i selskab med andre.

Alle deltagere kommer til at arbejde med individuelle projekter, der planlægges sammen med underviser, på enten en skaftevæv eller en rammevæv. 

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 13.05.2024 10:00-16:00 Spejderhytterne Laura Fogde Jørgensen
2 Tirsdag 14.05.2024 10:00-16:00 Spejderhytterne Laura Fogde Jørgensen
3 Onsdag 15.05.2024 10:00-16:00 Spejderhytterne Laura Fogde Jørgensen
Se alle Se færre
Laura Fogde Jørgensen
Underviser

Laura Fogde Jørgensen

Uddannelse: Jeg er uddannet tekstilformidler på Håndarbejdets Fremme og har en uddannelse i craft psykologi, som arbejder med hvordan det at arbejde med hænderne, øger menneskers trivsel.

Andre faglige kvalifikationer: I min familie har der været flere som vævede i min barndom, og nogle af mine bedste minder var at få lov at hjælpe min mormor, når hun var i gang på væven. Jeg har også undervejs i min uddannelse til tekstilformidler studeret vævning i USA, hvor jeg fik erfaringer med den amerikanske vævetradition.

Undervisningserfaring: Jeg har gennem de seneste 10 år arbejdet som underviser i vævning på et dagcenter, hvor vi har lavet alt fra viskestykker og puder til jakker og nederdele, så jeg har stor erfaring i alt fra boligtekstiler til beklædning. Jeg har derfor også stor erfaring i at tilpasse projekterne til lige præcis dit niveau og temperament.