Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Rundvisning på Assitens Kirkegaard - FOF København

Kvinder og gudinder på Assistens Kirkegård – nye veje

På denne unikke byvandring træder du i fodsporene på nogle af Københavns bemærkelsesværdige kvinder.

Med Dorte Persson som guide slentrer vi igennem Assistens Kirkegård, et unikt sted, der gennemsyres af historie og betydning. Vi åbner til begravede fortællinger af tidligere tiders kvinder – berømtheder, pionerer, gudinder og dagligdagens ubesungne heltinder.

En smuk tur på Europas smukkeste kirkegård, hvor vi bl.a. besøger Natasja, vor tids vildeste rapper og seje prisvindende jockey, Kjerstine Hveysel, hvalfangerens datter med en fortælling om parisermode og fiskebensskørter, den dedikerede og karismatiske ballerina Margrethe Schanne, den grumme og grusomme engelmagerske og mange andre spændende fortællinger.

Er vejret godt, og er der internetdækning på dagen, danser Dorte Persson en hyldestdans til de "usynlige" med udgangspunkt i statuen på Thyra Ingeborg Viola Schmiegelows grav. Er omstændighederne ikke til dans på dagen, tager vi en i stedet en bonusfortælling om Martha Wærn, som lærte unge kvinder at "wærne om det væsentlige". På Assistens Kirkegård løber man aldrig tør for fortællinger.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 14.09.2024 13:00-14:30 Assistens Kirkegård Dorte Persson
Underviser

Dorte Persson

Uddannelse: Kunst- og kulturformidler, byhistoriker, storyteller og koreograf.

Andre faglige kvalifikationer: Efter mange år i teaterbranchen blev jeg kunst- og kulturformidler og begyndte at afholde byvandringer. Jeg fortalte og guidede for andre, indtil jeg i 2018 skabte mit eget ”Fruentimmerture”, da jeg syntes, der manglede fokus på kvindernes fortællinger. Når jeg ikke afholder byvandringer, er jeg rundt med foredrag.

Undervisningserfaring: Jeg har lavet byvandringer siden 2010 og holdt foredrag siden 2018.