Skip to content
Frederik Næblerød

Ti aktuelle udstillinger

Ti aktuelle udstillinger

Ti aktuelle udstillinger er en række udstillingsbesøg, der starter i efteråret og slutter i foråret. Udstillingsrækken er startet. Kontakt os, så vi kan beregne en pris ud fra de gange der er tilbage.

Ti aktuelle udstillinger er et univers af kunstoplevelser. Med Frederik Lindskov, billedkunstner og cand. mag. i filosofi og kunsthistorie, besøger vi fem udstillinger i efteråret og fem udstillinger i foråret. Herudover planlægger vi løbende fælles aktiviteter. Vi har 30 hold i alt, så du finder let en ugedag og et tidspunkt, som passer dig.

1. Gl. Holtegaard – Frederik Næblerød
Den ekspressive danske billedkunstner Frederik Næblerød (f. 1988), har gennem de senere år braget igennem på den danske kunstscene med et stærkt originalt og fantasifuldt formsprog. Han har skabt et univers befolket af monstre og sære væsner og maler med alt - på alt; med maling, lim og spartelmasse; på spejle, træplader og bagsiden af lærreder.

 
2. SMK – Barok
I en stor udstilling om barokken fortælles den sprudlende historie om en af de vigtigste brydningsperioder i europæisk idéhistorie. Videnskaben og filosofien udfordrer den middelalderlige kirke og troens forrang, og pludselig forvandles livet til et teater og kunsten til en scene, hvor alt kan ske.
 
3. Ordrupgaard – Anna og Michael Ancher
Udstillingen Sammen og hver for sig undersøger det unikke, kunstneriske samspil, som opstod i hjemmet i Skagen hos ægteparret Anna og Michael Ancher. Hér mødtes akademisk tradition med fransk fornyelse, og de to kunstneres pas de deux byder på såvel kunstneriske overlap som overraskende forskelle.
 
4. Glyptoteket – Impressionisterne
Danmarks måske fineste samling af fransk kunst hænger på Glyptoteket. I 1874 brød impressionisterne med salonen og igangsatte en kunstnerisk lavine, der på rekordtid spredte sig fra Paris til resten af Europa. Man malede virkeligheden som øjet så den, og derfra var der ikke langt til den subjektive indlevelse og den ekspressive drejning. Det moderne var i gang.
 
5. Arken – Butterfly
Hvad blev der af den optimisme, radikalitet og forestilling om frihed, der prægende kunsten i tiden efter murens fald? Som barn af 90’erne reflekterer den unge komet Esben Weile Kjær over den moderne verdens mange modsætninger og bristede drømme i sin personlige iscenesættelse af mere end 50 værker fra ARKENs samling.
 
6. Louisiana – Det Uerstattelige Menneske
I en stort anlagt og tværfaglig udstilling belyses menneskets kreativitet i alt fra kunst og litteratur til sociologi og videnskab. Kreative processer er til stede overalt i samfundet og på alle niveauer, og udstillingen er således ikke en hyldest til kunsten som sådan, men snarere til den kunstneriske proces, som er ligeså afgørende i videnskaben som i atelieret.
 
7. Rungstedlund – Ehrengard / Decoupager af HM Dronningen
I forbindelse med Bille Augusts filmatisering af Karen Blixens efterladte fortælling ’Ehrengard’, har H.M. Dronningen lavet en serie udsøgte decoupager og kostumer, som æstetisk indfanger fortællingens tableauer af forførelse, kærlighed og intriger.   
 
8. Nationalhistorisk Museum, Frederiksborg Slot – Portrætsamlingen
Frederiksborg Slot rummer Nordens største portrætsamling og en lang række historiemalerier, der beretter om vigtige begivenheder fra danmarkshistorien. Fra Christian 4.s spisesal via Audienssalen og Riddersalen føres man kronologisk op igennem århundrederne fra renæssancens kunst til nutidens portrætgalleri af regenter og statsoverhoveder.
 
9. Den Hirschsprungske – Soldater, Kunsten og danskerne i krig
Historisk falder de slesvigske krige sammen med grundloven, folkestyret og pressefriheden. Danmark gennemlever splittelse, tab og modgang, alt i mens folket rejser sig og går det moderne Danmark i møde. Midt i det hele står soldaterne, der som unge borgere fra alle samfundslag bliver til et billede på tidens store omvæltninger.
 
10. SMK – Alberto Giacometti 
I et brag af en udstilling kommer vi helt tæt på flere hovedværker af den berømte schweiziske billedhugger, maler og tegner Alberto Giacometti (1901-1966). I en tid hvor humanismen antager nye former og udvikler sig til en ny, diffus eksistentialisme, forsøger Giacometti at indfange essensen af menneskefigurens nye plads i verden. 

Filtrér