Skip to content

Indiske løg fritters

Indiske løg fritters

INDISKE LØG FRITTERS 

Løg fritters, der kaldes ’Pakora’ på hindi er løg overtrukket med en dej af krydret kikærtemel (melet af ’channa dal’; dvs. Gram linser). Kikærtemel er et næringsrigt og glutenfrit mel. 

  • 100 g sigtet kikærtemel
  • 1 spsk. rismel eller evt. majsstivelse
  •  ½ tsk. ajwainfrø (ligner thymølfrø)
  • 2 tsk. stødt korianderfrø
  • ½ tsk. rød chilipeber
  • ½ tsk. stødt gurkemeje få stilke frisk korianderblade (grovhakket)
  • 1 tsk. salt
  •  3-4 stk. mellem store løg (helst rødløg) skåret I lange strimler
  • 1 ¼ dl koldt vand friturestegning olie 

TIL DEJEN: 

Bland først de tørre ingredienser i en stor skål: 

  • Bbesan-mel
  • rismel
  • knust ajwainfrø
  • stødt koriander
  • rødchili pulver
  • gurkemejen
  • salt

Tilføj vandet gradvist i skålen, mens der røres med et piskeris. Rør blandingen kraftigt indtil dejen er jævn og glat, dejen skal også være luftig og flydende. På grund af proteiner er dejen klisteret, og derfor hænger den godt ved. Smag gerne til med salt. 

Lad dejen stå dækket i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter friske koriander for mere smag. 

Klargør og skær alle løgene i ringe, så de er blevet til lange strimler. Stil et fad dækket med et par lag køkkenpapir og sæt en tung gryde med 4 cm. olie ved middelhøjt blus, til olien bliver godt varm (ca. 180°C). Olien er klar at stege, når en dråbe af dejen ikke sætter sig til bunds. 
Imens fordeler man ringene af løg og dypper dem i skålen og vender løgstrimlerne ganske lidt rundt i dejen. Strimlerne bliver dækket af et tyndt lag dej og er formeret som en kugle. Sæt dem til side på en lille tallerken indtil der ca. er 5 kugler klar til stegning. 

STEGNINGEN:

  • Man løfter en kugle ad gangen og forsigtigt slipper ned i den varme olie. Fortsæt på denne måde indtil alle kugler er samtidig i olien. Skru blusset ned til middelvarme, så fritters bliver godt stegt indeni.
  • Vend kuglerne af og til indtil de er gyldne i farver – cirka 2-3 minutter efter, tag fritters op af olien med en hulske og læg dem til afdrypning på fadet. Forsæt med denne metode indtil alle er lavet. 
  • Løg fritters - pakoras serveres enten som tilbehør til et hovedmåltid eller som snack helst varm ved siden af en frisk mynte – chutney dip o.l