Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 7/6 kan du se hele vores efterårsprogram på hjemmesiden.

Japansk Skovbad med FOF Aarhus i Riis Skov

Skovbad (shinrin-yoku)

Mærk naturens ro og få en forfriskende pause fra hverdagens stress på en sansevandring i skoven.

Skovbad eller shinrin-yoku stammer fra Japan og er en gammel tradition, som handler om at ”bade” sine sanser i skovens indtryk. Skovbadning åbner dine sanser, og du vil opleve et større nærvær, mere ro i krop og sind og øget velvære. Det er en smuk oplevelse, hvor vi bevæger os stille og roligt i skoven, og undervejs bliver du guidet til at høre, indsnuse, betragte og mærke omgivelserne. Det foregår både liggende, gående og siddende.

Du får to timers fordybelse i naturen og en pause fra hverdagens stress, jag og bekymringer. Du bliver guidet i en sansevandring, hvor vi går langsomt og i stilhed, så vi har tid til at opleve naturen fuldt ud. Du vil også blive guidet i meditation og mindfulness-øvelser. Efter skovbadet drikker vi en kop varmt sammen.

Forudsætninger for deltagelse

Skovbad (shinrin-yoku) henvender sig til alle, ældre som yngre, mænd og kvinder. Det er både for dig, der er stresset, og dig, der ønsker at styrke din sundhed og dit velvære. Du skal kunne gå 3-4 km i et roligt tempo i kuperet terræn.

Praktisk information

Medbring en måtte eller et tæppe til at ligge/sidde på og gerne en flaske vand samt en kop. Desuden er det vigtigt, at du tager tøj og sko på, der passer til vejret på dagen, som må blive beskidt, og som kan holde dig varm, når du sidder og ligger stille.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 29.08.2024 16:00-18:00 Marselisborg Skov Gitte Grand Bang
2 Torsdag 12.09.2024 16:00-18:00 Marselisborg Skov Gitte Grand Bang
3 Torsdag 26.09.2024 16:00-18:00 Marselisborg Skov Gitte Grand Bang
Se alle Se færre
Underviser Gitte Grand Bang. FOF Aarhus.
Underviser

Gitte Grand Bang

Jeg er certificeret systemisk naturcoach fra Temene. Jeg har selv været syg med stress og har mærket naturens helbredende kræfter på min egen krop. Jeg ønsker at videregive den glæde og ro, det giver at komme i kontakt med naturen.

Læs mere på min side her