Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Hvornår skal man begynde at skrive sine livshistorier?

Dit livs historier – skrivegruppen

Bobler erindringerne i dit hoved, og er du i gang med at skrive dem ned? Har du opdaget, at det er nemmere og sjovere at skrive, når man kan tale med andre om det? Kan du svare ja, er du selvskrevet til at blive en del af skrivegruppen, hvor vi skriver livshistorier!

Der er ikke en rigtig måde at skrive livshistorie på, og i skrivegruppen får du inspiration til, at din livshistorie kan blive lige, som du ønsker den – måske med mange korte historier, færre lange historier, mange billeder, eller måske essayagtigt?

I skrivegruppen er der plads til det hele. Underviseren giver hver gang skrivetips, som f.eks. kan handle om struktur, sprog, forslag til emner og vinkler til livshistorierne og fif til at skrive, så du fremstår som et levende menneske. Der er god tid til at skrive videre på dine egne historier.

I skrivegruppen inspirerer vi hinanden, når vi hører hinandens historier og giver hinanden kærlige tilbagemeldinger på teksterne i trygge rammer med aftalte spilleregler.

Værd at vide

Vi skriver til børn, børnebørn, familie og venner – og til os selv.

Skrivegruppen er både for dem, der ikke er så langt med deres livshistorie, og for dem, der allerede er godt i gang.

Der vil være en lille hjemmeopgave til hver gang.

Lad dig inspirere

Før undervisningen kan du finde inspiration i disse artikler, som underviser Helle Smedsgaard har skrevet:

  • 6 tips til at skrive livshistorie
  • Giver det mening at bruge tid på at skrive om sit liv?
  • Hvad er det rigtige tidspunkt at skrive livshistorie på?

     

  • Information

    Kalender

    Dato Tid Sted Navn
    1 Torsdag 10.10.2024 10:00-13:30 FOF Hellerup St. Helle Smedsgaard
    2 Torsdag 31.10.2024 10:00-13:30 FOF Hellerup St. Helle Smedsgaard
    3 Torsdag 14.11.2024 10:00-13:30 FOF Hellerup St. Helle Smedsgaard
    Se alle Se færre
    Helle Smedsgaard
    Underviser

    Helle Smedsgaard

    Uddannelse og erfaring: Jeg har skrevet som barn, ung og voksen. Jeg har skrevet privat og til næsten alle målgrupper i arbejdssammenhæng, og nu underviser jeg i at skrive livshistorie samt skriver livshistorie for private, som ikke selv har lyst til at skrive deres historie. Jeg har været leder i organisationer og offentlige institutioner i mere end 20 år og trækker i min undervisning på min erfaring i at skrive samt erfaring i at strukturere, holde oplæg, facilitere samt at se den enkeltes behov.

    Jeg er uddannet civilingeniør og har herudover en HD-uddannelse i organisation, en diplomuddannelse i ledelse og en coachuddannelse. Læs mere om mig: www.HelleSmedsgaard.dk.

    Udtalelser: Har du svært ved at komme i gang med at skrive om dit liv – så meld dig til et skrivekursus hos Helle Smedsgaard. Så inspirerende!

    Helle er meget inspirerende og har nogle rigtig gode plancher til at sætte gang i skrivningen om ens liv. Kurset gav en inspiration langt over forventning. Det var en fantastisk oplevelse at høre, hvad de andre havde at fortælle, hvilket også hjalp på hukommelsen, fordi vi kunne huske oplevelser fra en fælles periode.

    Jeg har nydt at deltage på dit hold. Du er en inspirerende underviser, og du har forstået at ryste os sammen og gøre os trygge, så vi turde læse endog meget personlige beretninger op over for hinanden.