Skip to content
Fermentering hos FOF København

Fermentering

Fermentering

Fermentering er en gammel konserveringsmetode, hvor man benytter grøntsagernes egne sukkerstoffer til at konservere.

Ved en fermentering omdanner mikroorganismer – som f.eks. mælkesyrebakterier – sukkeret i grøntsager til bl.a. mælkesyre, eddikesyre og kuldioxid. Det gør fødevaren sur og beskytter mod vækst af uønskede forrådnelsesbakterier og sygdomsbakterier, som ikke kan vokse i tilstrækkeligt sure fødevarer.

Derfor er det vigtigt at sørge for, at mælkesyrebakterierne har gode muligheder for at vokse i fødevaren, og at de uønskede mikroorganismer, der også findes naturligt på grøntsagerne, har mindre gode muligheder.

På kurset skal vi arbejde med grundmetoder til at fermentere grøntsager, som konserveringsmetode og smagsgiver. Vi skal både arbejde med produkter, der er fermenteret på forhånd, og vi skal selv prøve kræfter med at fermentere.

Medbring

Drikkevarer, forklæde, viskestykke, karklud, en god køkkenkniv og forklæde. 

Værd at vide

Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser