Skip to content
Vinsmagning hos FOF København

Orangevin

Orangevin

Har du ikke allerede smagt orangevin, så venter der dig stadig en af verdens måske mest overraskende vinoplevelser. Orangevin er en genremæssig mønsterbryder i grænselandet mellem hvidvin og rødvin, og den udfordrer dermed gængse opfattelser af, hvordan den ene og den anden slags vin bør smage.

Orangevine er lavet på grønne druesorter, som man normalt bruger til hvidvin. Men i stedet for at fjerne drueskindet, lader man dette være i kontakt med mosten – som man normalt gør i rødvinsproduktionen – i nogle dage, uger eller endog måneder. På den måde trækker ekstrakt fra drueskallerne ud i mosten og giver en helt anden karakter.

Resultatet er groft sagt en hvidvin med mørkere farve, fyldigere smag og en god tanninstruktur. Disse vine har som regel en hvidvins friske frugtsyre og milde aromaer, men mundfornemmelsen og smagsindtrykkene er anderledes og kan sende tankerne i retning af rødvin. En interessant kombination, som har store styrker, når du skal finde spændende matches til maden.

Orangevine hitter navnlig blandt de yngre generationer og på hippe vinbarer i f.eks. Paris – og København! Bliv introduceret til – eller lær mere om – denne nye, spændende vintype, der nu naturligt indtager sin plads blandt rødvine, hvidvine og rosévine.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser