Skip to content
FOF Sønderjylland Vojens Kultur- og Musikhus gul bygning

Fredagshøjskolen Vojens

Fredagshøjskolen Vojens

Her kan du i et hyggeligt fællesskab få tilfredsstillet både nysgerrighed og videbegær med inspirerende foredrag og fortællinger. Tryk på det enkelte foredrag for en nærmere beskrivelse.

Vi starter og slutter med en sang fra Højskolesangbogen. Undervejs i foredraget er der indlagt en pause.
Du kan tilmelde dig efteråret/forårets tre foredrag og en udflugt samlet eller enkeltvis, som det passer dig bedst. Husk, at tilmelding er nødvendig.

Fredagshøjskolen i Vojens 3 foredrag og en udflugt.
Foredragene afholdes på Vojens Kultur- og musikhus, Vestergade 20 i Vojens. Fredage kl.10.00 – 12.00

 

Datoer og program for foråret 2024

09.02.2024
Med VW gennem Europa V/Anne Zibrandsen

Kom og hør om hvad der fik Anne til at købe denne gamle bil, sætte den i stand, gøre den rejseklar og få styr på arbejdssituationen. Hør også om selve turen, de mange nye venskaber samt meget mere af det, hun mødte på sin vej gennem Europa.
Anne Zibrandtsen, leder af FOF Horsens-Hedensted-Vejle, fik bevilliget syv måneders orlov fra sit arbejde for at udleve en drøm om at køre på oplevelse i Europa i sit folkevognsrugbrød fra 1966. Ad små veje, gennem maleriske landsbyer og stoppe dér, hvor hun får lyst til det. Og sådan blev det. 

 

08.03.2024
Kunsten at leve V Flemming Rishøj

Kunsten at leve – der er så meget, vi ikke er nødt til.
Foredraget vil gerne prøve at belyse de tilsyneladende banale hverdagssandheder, som vi ofte ikke reflekterer særlig meget over, men som er af enorm værdi. 
Intet er en selvfølge, og alligevel er vi ikke altid tilfredse. Foredraget vil prøve at sætte værdi på de mange små ting, som fylder store ting i vores liv.
Der er så meget, vi er nødt til... ja! - eller er der?
Et lidt provokerende men dog tankevækkende foredrag om dét at være menneske i en kristen kultur. Det er stadig svært at være menneske.

 

12.04.2024 Flugt v/John V. Jensen
Tyskere på flugt
De tyske flygtninge i Danmark 1945-49
I besættelsens sidste måneder ankom ca. 250.000 tyske flygtninge til Danmark. Krigshandlingerne på Østfronten fik nazisterne til at evakuere millioner af mennesker til det vestlige Tyskland og Danmark. Eftertidens holdning til historien om de tyske flygtninge har gennem de senere år været stærkt omdiskuteret. Var der, som nogen har ment det, tale om den største humanitære katastrofe i Danmarkshistorien, eller løstes opgaven tilfredsstillende under de vanskelige betingelser? Historien om de tyske flygtninge har været overset, men er yderst tankevækkende og alt for aktuel.
Foredraget vil også berøre forholdene i det sønderjyske.
Foredraget baserer sig på foredragsholderens bog: Tyskere på flugt. Aarhus Universitets Forlag

 

17.05.2024 Udflugt til Museet FLUGT, kl. 08.30-17.00