
Bbq bites (blomkåls wings)
I denne opskrift bruges grøntsagerne som erstatning for kød for at skabe et spændende og varieret måltid. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik i FOF Aarhus.
(4 portioner)
Ingredienser:
1 mellemstor blomkål
130 g hvedemel
150 ml vand
1 tsk salt
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk stødt paprika
0,5 tsk peber
Glaze:
3 spsk ketchup
1 spsk sojasovs
1 spsk honning
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Find en bageplade frem og beklæd den med bagepapir.
Vask 1 mellemstor blomkål, fjern blade og del den i mundrette stykker. Læg den til side.
Find en mellemstor skål frem. Rør 130 g hvedemel, 1 tsk salt, 0,5 tsk peber, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk stødt paprika og 150 ml vand sammen til en pandekagelignende masse.
Dyp blomkåls stykkerne i dejen og lad den overskydende mængde dej dryp af. Læg blomkålen på bageplade, og gentage indtil der ikke er mere blomkål tilbage.
Bag blomkålen i ovnen i ca. 25 min.
Find en lille skål frem. Rør 3 spsk ketchup, 1 spsk sojasovs og 1 spsk honning sammen til en glaze.
Når blomkålen er færdig, tag den ud og pensl hver styk med glaze.
Bag blomkålen igen i ca. 5 min, indtil glazen er karamelliseret.