Gå til indhold
Bbq-wings opskrift i fof aftenskolen aarhus' inspirationsunivers

Bbq bites (blomkåls wings)

I denne opskrift bruges grøntsagerne som erstatning for kød for at skabe et spændende og varieret måltid. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik i FOF Aarhus.

(4 portioner)

Ingredienser:

  • 1 mellemstor blomkål

  • 130 g hvedemel

  • 150 ml vand

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk hvidløgspulver

  • 1 tsk stødt paprika

  • 0,5 tsk peber

Glaze:

  • 3 spsk ketchup

  • 1 spsk sojasovs

  • 1 spsk honning

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Find en bageplade frem og beklæd den med bagepapir.

  3. Vask 1 mellemstor blomkål, fjern blade og del den i mundrette stykker. Læg den til side.

  4. Find en mellemstor skål frem. Rør 130 g hvedemel, 1 tsk salt, 0,5 tsk peber, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk stødt paprika og 150 ml vand sammen til en pandekagelignende masse.

  5. Dyp blomkåls stykkerne i dejen og lad den overskydende mængde dej dryp af. Læg blomkålen på bageplade, og gentage indtil der ikke er mere blomkål tilbage.

  6. Bag blomkålen i ovnen i ca. 25 min.

  7. Find en lille skål frem. Rør 3 spsk ketchup, 1 spsk sojasovs og 1 spsk honning sammen til en glaze.

  8. Når blomkålen er færdig, tag den ud og pensl hver styk med glaze.

  9. Bag blomkålen igen i ca. 5 min, indtil glazen er karamelliseret.

Bbq bites | Blomkålswings | FOF Aarhus | FOF