
Blomkålspizza
I denne opskrift får du en sprød og lækker pizza med en bund lavet af blomkål – et grønt twist på en klassiker! Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik i FOF Aarhus. Du kan se pizzaen blive til nederst på siden.
Ingredienser:
Bunden:
550 g blomkål
2 æg
1 tsk salt
3 spsk havregryn
100 g mozzarella
Pizzasauce:
1 dåse tomatpure 140 g
300 ml vand
Toppings:
1 tsk tørret oregano
100 g revet mozzarella
150 g kyllingetern
½ peberfrugt
Fremgangsmåde:
Find 2 bageplader og beklæd dem med bagepapir.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Riv 550 g blomkål fint, eller blend det i en blender eller foodprocessor.
Find en mellemstor gryde frem og fyld den op med vand. Bring vandet i kog.
Kom den revne blomkål i gryden og kog den i 4-5 min.
Hæld vandet fra i dørslag.
Skyl med koldt vand.
Find et rent viskestykke og vrid blomkålen indtil den er så tør som mulig.
I en stor skål rør 2 æg, 1 tsk salt, 3 spsk havregryn, 100 g mozzarella og blomkål sammen.
Fordel dejen på de to bageplader og form dejen til to små pizzabunde.
Bag en pizzabund af gangen eller i hver sin ovn. Bag dem i ca. 20 min indtil de er gyldne.
Find en lille skål frem og rør 140 g tomatpure sammen med 300 ml vand, indtil den får konsistens som pizzasauce.
Hak ½ peberfrugt til toppings.
Tag bundene ud af ovnen, og fordel halvdelen af pizzasaucen og halvdelen af toppingen på hver pizzabund.
Bag pizzaerne i yderligere 10 minutter. Tag derefter pizzaerne ud af ovnen og lad dem køle af.




