Gå til indhold
Blomkålspizza, som du kan finde opskriften på på FOF Aarhus' hjemmeside.

Blomkålspizza

I denne opskrift får du en sprød og lækker pizza med en bund lavet af blomkål – et grønt twist på en klassiker! Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik i FOF Aarhus. Du kan se pizzaen blive til nederst på siden.

Ingredienser:

Bunden:

  • 550 g blomkål

  • 2 æg

  • 1 tsk salt

  • 3 spsk havregryn

  • 100 g mozzarella

Pizzasauce:

  • 1 dåse tomatpure 140 g

  • 300 ml vand

Toppings:

  • 1 tsk tørret oregano

  • 100 g revet mozzarella

  • 150 g kyllingetern

  • ½ peberfrugt

Fremgangsmåde:

  1. Find 2 bageplader og beklæd dem med bagepapir.

  2. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

  3. Riv 550 g blomkål fint, eller blend det i en blender eller foodprocessor.

  4. Find en mellemstor gryde frem og fyld den op med vand. Bring vandet i kog.

  5. Kom den revne blomkål i gryden og kog den i 4-5 min.

  6. Hæld vandet fra i dørslag.

  7. Skyl med koldt vand.

  8. Find et rent viskestykke og vrid blomkålen indtil den er så tør som mulig.

  9. I en stor skål rør 2 æg, 1 tsk salt, 3 spsk havregryn, 100 g mozzarella og blomkål sammen.

  10. Fordel dejen på de to bageplader og form dejen til to små pizzabunde.

  11. Bag en pizzabund af gangen eller i hver sin ovn. Bag dem i ca. 20 min indtil de er gyldne.

  12. Find en lille skål frem og rør 140 g tomatpure sammen med 300 ml vand, indtil den får konsistens som pizzasauce.

  13. Hak ½ peberfrugt til toppings.

  14. Tag bundene ud af ovnen, og fordel halvdelen af pizzasaucen og halvdelen af toppingen på hver pizzabund.

  15. Bag pizzaerne i yderligere 10 minutter. Tag derefter pizzaerne ud af ovnen og lad dem køle af.

Blomkålspizza | Opskrift fra FOF Aarhus | FOF