
Fuldkornstærte med mørksej og sæsonens grøntsager
Ingredienser:
Tærtedej:
100 g hvedemel
80 g grahamsmel
100 g smør
0,5 tsk salt
1 æggeblomme
3 spsk vand
Fyld:
4 æg
1 æggehvide (rest fra tærtedejen)
250 g hytteost
1 hakket løg
2 fed hvidløg
250 g kuller eller torsk
1 porre
200 g frossen spinat
1 tomat (på toppen)
2 tsk salt
½ tsk peber
Lidt olie til stegning
Fremgangsmåde:
Du kan også finde fremgangsmåden i billeder nederst på siden.
Tærtedej:
Bland 100 g hvedemel, 80 g grahamsmel og 0,5 tsk salt sammen i en skål.
Tilsæt 1 æggeblomme til blandingen. Gem æggehviden til tærtefyldet.
Skær 100 g kold smør i små tern og bland det i melblandingen. Brug dine hænder til at få blandet dejen godt sammen.
Tilsæt lidt vand ad gangen, indtil dejen samler sig.
Sæt dejen på køl i 30 min.
Når dejen har været på køl i 30 minutter, tændes ovnen på 180 grader varmluft.
Nu skal dejen rulles ud. Tag lidt hvedemel på bordet inden du ruller dejen ud, så dejen ikke hænger fast til bordet. Rul dejen ud i en cirkel med en diameter på cirka 24-25 cm, så den passer til tærtefadet.
Placer dejen i tærtefadet og skær overskydende dej af.
Prik små huller i tærtedejen med en gaffel.
Forbag tærtebunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.
Tærtefyld:
Tø 200 g frossen spinat op og stil til side.
Hak 1 løg og 2 fed hvidløg fint.
Rens 1 porre og snit den i små strimler.
Steg løg og hvidløg på panden i lidt olie.
Når løg og hvidløg er ved at være gennemsigtige, tilsættes porre og spinaten.
Lad vandet fra spinaten fordampe på panden. Stil det derefter til side.
Skær 250 g fisk i små mundrette stykker.
Bland 4 æg, 1 æggehvide, 250 g hytteost, 2 tsk salt og 0,5 tsk peber i en skål.
Tilsæt de stegte løg, hvidløg, spinat, porre og fisk til blandingen og bland det godt sammen.
Hæld fyldet over i tærtefadet på den forbagte bund.
Skær 1 tomat i skiver og pynt tærten med dem.
Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i 40 minutter.
Tag tærten ud af ovnen og lad den stå i 10 minutter, så den kan sætte sig og køle af.