Gå til indhold
Fuldkornstærte med mørksej og sæsonens grøntsager fra et madkursus på FOF Aftenskolen Aarhus

Fuldkornstærte med mørksej og sæsonens grøntsager

Denne fuldkornstærte med mørksej og sæsonens grøntsager er perfekt til dig, der ikke er så glad for kraftig fiskesmag. Her får du en sund og mættende ret med masser af grønt og en mild og afbalanceret smag af fisk. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, under deres praktik i FOF Aarhus.

Ingredienser:

Tærtedej:

  • 100 g hvedemel

  • 80 g grahamsmel

  • 100 g smør

  • 0,5 tsk salt

  • 1 æggeblomme

  • 3 spsk vand

Fyld:

  • 4 æg

  • 1 æggehvide (rest fra tærtedejen)

  • 250 g hytteost

  • 1 hakket løg

  • 2 fed hvidløg

  • 250 g kuller eller torsk

  • 1 porre

  • 200 g frossen spinat

  • 1 tomat (på toppen)

  • 2 tsk salt

  • ½ tsk peber

  • Lidt olie til stegning

Fremgangsmåde:

Du kan også finde fremgangsmåden i billeder nederst på siden.

Tærtedej:

  1. Bland 100 g hvedemel, 80 g grahamsmel og 0,5 tsk salt sammen i en skål.

  2. Tilsæt 1 æggeblomme til blandingen. Gem æggehviden til tærtefyldet.

  3. Skær 100 g kold smør i små tern og bland det i melblandingen. Brug dine hænder til at få blandet dejen godt sammen.

  4. Tilsæt lidt vand ad gangen, indtil dejen samler sig.

  5. Sæt dejen på køl i 30 min.

  6. Når dejen har været på køl i 30 minutter, tændes ovnen på 180 grader varmluft.

  7. Nu skal dejen rulles ud. Tag lidt hvedemel på bordet inden du ruller dejen ud, så dejen ikke hænger fast til bordet. Rul dejen ud i en cirkel med en diameter på cirka 24-25 cm, så den passer til tærtefadet.

  8. Placer dejen i tærtefadet og skær overskydende dej af.

  9. Prik små huller i tærtedejen med en gaffel.

  10. Forbag tærtebunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.

Tærtefyld:

  1. Tø 200 g frossen spinat op og stil til side.

  2. Hak 1 løg og 2 fed hvidløg fint.

  3. Rens 1 porre og snit den i små strimler.

  4. Steg løg og hvidløg på panden i lidt olie.

  5. Når løg og hvidløg er ved at være gennemsigtige, tilsættes porre og spinaten.

  6. Lad vandet fra spinaten fordampe på panden. Stil det derefter til side.

  7. Skær 250 g fisk i små mundrette stykker.

  8. Bland 4 æg, 1 æggehvide, 250 g hytteost, 2 tsk salt og 0,5 tsk peber i en skål.

  9. Tilsæt de stegte løg, hvidløg, spinat, porre og fisk til blandingen og bland det godt sammen.

  10. Hæld fyldet over i tærtefadet på den forbagte bund.

  11. Skær 1 tomat i skiver og pynt tærten med dem.

  12. Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i 40 minutter.

  13. Tag tærten ud af ovnen og lad den stå i 10 minutter, så den kan sætte sig og køle af.