Gå til indhold
Grønkålssalat, opskrift i fof aftenskolen aarhus' inspirationsunivers

Grønkålssalat med æbler, feta og granatæblekerner

Sprød, sød, syrlig og smuk – denne salat har det hele. Grønkålen danner det sprøde grundlag, mens æbler og granatæblekerner tilføjer friskhed og farve. Den cremede feta binder det hele sammen i en perfekt balance mellem smag og tekstur. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik i FOF Aarhus.

Salat:

Ingredienser:

  • 3 stk æbler

  • 8 stængler grønkål

  • 1/2 stk granatæble

  • 100 g feta

  • 50 g valnødder

Fremgangsmåde:

  1. Fjern kernehuset fra 3 æbler og snit dem fint i både.

  2. Fjern stokken fra 8 stængler grønkål og hak bladene meget fint.

  3. Frigør kernerne fra 1 granatæble (halvdelen af granatæblet skal bruges i opskriften med butternutsquash)

  4. Rist valnødderne en smule, indtil de begynder at få lidt farve - dette gøres på en tør pande ved middel varme.

  5. Hak 100 g feta i små tern og og vend alle ingredienserne sammen i en skål.

Honning-sennepsdressing:

Ingredienser:

  • 1 spsk honning

  • 1 tsk dijonsennep

  • 2 spsk olivenolie

  • 0,5 stk citron (saften)

  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle ingredienserne sammen til en dressing og smag til med salt og peber.

  2. Bland den omhyggeligt med salaten.