
Hasselback græskar med toppings og dressing
Denne opskrift har til formål at inspirere til et større indtag af grøntsager ved at præsentere nye anvendelsesmuligheder. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik i FOF Aarhus.
(4 portioner)
Ingredienser:
1 butternut squash
½ dl olie
10 salvieblade
½ tsk groft salt
Sort peber
Toppings:
1 dl valnødder
50 g feta
½ granatæble
Dressing:
2 dl creme fraiche
3 spsk sød chilisovs
½ tsk groft salt
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl butternut squashen.
Skær den over på langs og fjern kernerne.
Læg 2 spisepinde eller 2 grydeskeer i siderne på butternut squashen og skær tynde skiver på tværs. Skær ikke helt igennem.
Fordel 10 salvieblade mellem skiverne.
Læg de 2 halve butternut squash i et ovnfast fald, pensl med olie og krydr med salt og peber.
Bag butternut squashen midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Imens butternut squashen er i ovnen forberedes toppings.
Toppings:
Hak 1 dl valnødderne
Befri kernerne fra granatæblet (halvdelen af granatæblet bruges i salaten).
Når butternut squashen er færdigbagt, tages de ud af ovnen og de toppes med de hakkede valnødder, granatæblekerner og smuldret feta.
Dressing:
Rør 2 dl creme fraiche, 3 spsk chilisovs og ½ tsk salt sammen i en skål og smag til.
Server sammen med hasselback græskar.