
Kuller i fad med ris og fladbrød
Denne opskrift er lavet til dig, der gerne vil spise mere fisk – men som ikke er så begejstret for den kraftige fiskesmag. Her får du en mild og lækker ret, der gør det nemt at nyde fisk. Udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, under praktik i FOF Aarhus.
(4 portioner)
Ingredienser
250 gram ris
4 dl kokosmælk
0,5 spsk. rød karry
1 terning grøntsagsbouillon
400 gram mørksej
1 porre
1 rød peberfrugt
1 løg
1 fed hvidløg
100 gram frossen spinat
Smag til med citron, salt og peber
Fremgangsmåde:
Kog 250 g ris efter anvisningen på posen. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær 1 rød peberfrugt og 1 løg i fine små tern, skær 1 porre i tynde ringe og hak 1 fed hvidløg meget fint.
Rør 4 dl kokosmælk, 0,5 spsk. rød karrypasta og 1 bouillonterning sammen i en skål.
Tilsæt de skårne grøntsager til skålen samt 100 g frossen spinat og rør det sammen. Fordel det hele i en ildfast fad og bag det i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft.
Skær 400 g kuller i mundrette stykker. Tag forsigtigt fadet ud af ovnen og læg fiskestykkerne ovenpå og krydr retten med salt og peber.
Sæt det ildfaste fad forsigtigt tilbage i ovnen og lad det bage videre i yderligere 20 minutter.
Server retten sammen med risen og smag til med citronsaft
Fladbrød:
Ingredienser
3 dl vand, lunken
15 g gær
1 spsk olie
0,5 tsk sukker
1 tsk salt
150 g grahamsmel
300 g hvedemel
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
1. Hæld 3 dl (lillefinger varmt) vand op i en skål og opløs 15 g gær i vandet.
2. Tilsæt 0,5 tsk sukker, 1 tsk salt og 1 spsk. olie og rør det ud i vandet.
3. Tilsæt 150 g grahamsmel, og derefter hvedemel lidt ad gangen (ikke alt melet på en gang) og ælt dejen godt igennem – gerne 7-10 minutter, til dejen er glat og smidig. Tilsæt evt. mere mel efter behov, men pas på at den ikke bliver for tør.
4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45-60 minutter.
5. Del dejen i 8 lige store stykker og form dem til kugler.
6. Brug en kagerulle til at rulle hver kugle ud til en tynd “pandekage” som ca. skal være 2 mm i tykkelsen.
7. Varm en stor pande op ved middelvarme og fordel et meget tyndt lag olie på panden. Fladbrødene skal endelig ikke “svømme” i olie. – brug evt. køkkenrulle til at fordele det tyndt og jævnt på panden (pas på med at holde køkkenrullestykket for længe på panden).
8. Bag hvert brød på panden i 1½-2½ minutter på hver side. Du kan evt. have 2 pander i gang, hvis det skal gå lidt tjept.
9. Pak de færdige brød ind i et viskestykke, så de holder sig lune.
10. Server brødet til fiskeretten.