
Tunfrikadeller med ovnbagte kartofler og rodfrugter, samt hytteost dip
Denne aftensmad er perfekt til dig, der ikke er så glad for kraftig fiskesmag. Her får du en sund og mættende ret med masser af grønt og en mild og afbalanceret smag af fisk. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, under deres praktik i FOF Aarhus.
(3-4 portioner)
Ovnbagte kartofler og rodfrugter:
Ingredienser:
250 g kartofler
100 g gulerødder
100 g pastinak
2 spsk olie
1 teske salt
0,5 teske peber
1 teske hvidløgspulver
0,5 teske rosmarin
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Tag en bageplade og beklæd den med bagepapir.
Skræl og skyl kartoflerne, gulerødderne og pastinakken. Dup dem af med lidt køkkenrulle.
Find en mellemstor skål frem. Skær kartoflerne i både og kom dem i skålen.
Skær gulerødder og pastinak i samme størrelse som kartofler. Kom dem i skålen.
Vend grøntsagerne i 2 spsk olie, 1 teske salt, 0,5 teske peber, 1 teske hvidløgspulver og 0,5 teske rosmarin.
Læg alle grøntsager på den tidligere klargjort bageplade. Bag dem i ovnen i 30-40 min, indtil de er møre.
Mens grøntsager er i ovnen, tilberedes hytteost dip og tunfrikadeller.
Hytteost dip:
Ingredienser:
200 gram hytteost
0,5 dl persille
0,5 fed hvidløg
0,5 tsk salt
Fremgangsmåde:
Kom hytteost, persille, hvidløg og salt i en blender eller foodprocessor.
Bland alle ingredienser sammen til en glat masse. Det kan tage et par minutter.
Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Tunfrikadeller:
Ingredienser:
2 dåser tun i vand
3 æg
1 finthakket løg
0,5 finthakket rød peberfrugt
2 spsk. kartoffelmel
4 spsk. hvedemel
1,5 teske bagepulver
1 teske salt
0,5 teske peber
1 teske hvidløgspulver
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
Åbn dåser med tun og dræn dem for vand. Kom tun i en mellemstor skål.
Kom 3 æg i skålen med tunen. Pisk det godt sammen.
Hak 1 løg og en halv rød peberfrugt fint. Kom det i skålen.
Kom 2 spsk. kartoffelmel og 4 spsk. hvedemel i skålen. Rør dejen godt sammen.
Kom 1,5 teske bagepulver, 1 teske salt, 0,5 teske peber og 1 teske hvidløgspulver i dejen.
Hæld olie på panden indtil bunden er dækket med olie. Lad den blive varm ved middel varme.
Find et stort fad eller tallerken og beklæd den med køkkenrulle.
1 tunfrikadelle svarer ca. til 1 spsk. af dejen. Tag evt. en handske på og form dejen til frikadeller. Steg tunfrikadellene i olien på begge sider, indtil de har en gylden skorpe.
Tag frikadellerne af panden og lad dem dryppe af på fadet med køkkenrulle. Gentag indtil alt dej er brugt op.
Server tunfrikadellerne sammen med ovnbagte kartofler og rodfrugter, samt hytteost dip.