
Æblecrumble
Lad os bryde den sort-hvide tænkning, som mange har omkring, at alle desserter er usunde. I denne opskrift viser vi, hvordan man kan lave en sundere udgave af en klassisk æblecrumble – stadig sød, sprød og lækker, men med flere næringsstoffer og mindre sukker end den traditionelle version. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik hos FOF Aarhus.
(5 portioner)
Ingredienser:
300 g æbler
1 dl kokosmel
1 dl mandler
1 dl havregryn
50 g smør (blødt)
1 tsk vaniljesukker
4 spsk Easis perfect fit
Creme fraiche (5%)
Fremgangsmåde:
300 g æbler vaskes og skæres i tynde skiver.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smør et tærtefad.
Hak 1 dl mandler groft. Brug eventuelt en minihakker og kør få sekunder.
4 spsk Easis perfect fit, 50 g smør, 1 dl kokosmel og 1 dl havregryn blandes sammen i en skål og smuldres med fingrene.
Kom de hakkede mandler og 1 tsk vaniljesukker i og bland det godt ind i massen.
Hæld æblerne op i tærtefadet og fordel dem jævnt.
Fordel smuldredejen jævnt over æblerne.
Sæt fadet ind i ovnen og bag kagen i ca. 20 minutter til den er fin gylden og sprød på toppen.
Server kagen med creme fraiche (5%)