Gå til indhold
Æblecrumble opskrift i fof aftenskolen aarhus' inspirationsunivers

Æblecrumble

Lad os bryde den sort-hvide tænkning, som mange har omkring, at alle desserter er usunde. I denne opskrift viser vi, hvordan man kan lave en sundere udgave af en klassisk æblecrumble – stadig sød, sprød og lækker, men med flere næringsstoffer og mindre sukker end den traditionelle version. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik hos FOF Aarhus.

(5 portioner)

Ingredienser:

  • 300 g æbler

  • 1 dl kokosmel

  • 1 dl mandler

  • 1 dl havregryn

  • 50 g smør (blødt)

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 4 spsk Easis perfect fit

  • Creme fraiche (5%)

Fremgangsmåde:

  1. 300 g æbler vaskes og skæres i tynde skiver.

  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  3. Smør et tærtefad.

  4. Hak 1 dl mandler groft. Brug eventuelt en minihakker og kør få sekunder.

  5. 4 spsk Easis perfect fit, 50 g smør, 1 dl kokosmel og 1 dl havregryn blandes sammen i en skål og smuldres med fingrene.

  6. Kom de hakkede mandler og 1 tsk vaniljesukker i og bland det godt ind i massen.

  7. Hæld æblerne op i tærtefadet og fordel dem jævnt.

  8. Fordel smuldredejen jævnt over æblerne.

  9. Sæt fadet ind i ovnen og bag kagen i ca. 20 minutter til den er fin gylden og sprød på toppen.

  10. Server kagen med creme fraiche (5%)