
Grove pizzasnegle | FOF Aarhus
I denne opskrift får du grove pizzasnegle med en blød dej og fyldig tomatsmag. De er perfekte som et mellemmåltid, til madpakken eller som en lækker snack på farten – og så mætter de lidt længere takket være de grove meltyper. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik i FOF Aarhus.
(20 stk)
Ingredienser:
Dej:
1 squash
2 dl lunken vand
25 gram gær
1 dl yoghurt naturel
1 tsk salt
½ dl olie
500 gram hvedemel
200 gram fuldkornshvedemel
Fyld:
140 gram tomatpuré
200 gram kyllingebryst
100 gram hytteost
2 tsk oregano
1 peberfrugt
Fremgangsmåde:
Dej:
Skyl 1 squash og riv den på et rivejern. Pres væsken ud mellem hænderne og gem den i en skål.
Opløs 25 g gær i 2 dl lunken vand.
Tilsæt 1 dl yoghurt, 1 tsk salt, ½ dl olie og squashen.
Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen sammen.
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel på ca 30 x 50 cm. Dejen skal være ca 0,5-1 cm tyk.
Fyld:
Skær 200 g kylling i små tern og steg dem på panden med salt og peber.
Skær 1 peberfrugt i små tern.
Smør 140 g tomatpuré i et jævnt lag på dejen.
Fordel kylling, peberfrugt og 100 g hytteost på dejen med tomatpuré.
Nu skal det rulles som en roulade. Rul fra den længste side, så du får en lang “roulade”.
Skær “rouladen” ud i 2 cm tykke skiver og fordel dem på en bageplade.
Lad dem hæve tildækket i ca. 45 min.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Når pizzasneglene har hævet, bages de i ovnen i 20-25 minutter.