Gå til indhold
Tofu chokolademousse, som du kan finde opskriften på på FOF Aarhus' hjemmeside

Tofu chokolademousse

Dessert kan sagtens nydes med god samvittighed. Denne tofu chokolademousse er et bevis på, at sunde ingredienser også kan smage himmelsk. Den er blød, cremet og fyldt med intens chokoladesmag – perfekt til både hverdag og weekend. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik i FOF Aarhus.

(10 portioner)

Ingredienser:

  • 600 g silken tofu

  • 2 tsk enten vaniljeekstrakt, vaniljepaste eller vaniljesukker

  • 100 g god mørk chokolade med mindst 70 % kakao

  • 4 spsk flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Find en lille gryde frem og smelt 100 g chokolade ved lav varme. Husk at rør rundt, så den ikke brænder på.

  2. Lad chokoladen køle lidt af.

  3. Find en stavblender frem. Tag 600 g tofu ud af pakken, dræn den for vand og blend den ensartet og cremet konsistens.

  4. Tilføj den afkølet chokolade, 2 tsk vaniljesukker og 4 spsk flormelis til tofuen. Blend det hele sammen i et par minutter.

  5. Fordel chokolademoussen i 10 små serveringsglas og sat dem på køl i mindst 30 min. så chokolademoussen kan sætte sig.