Gå til indhold
Bananpandekager opskrift i fof aftenskolen aarhus' inspirationsunivers

Bananpandekager

I denne opskrift får du luftige og søde bananpandekager, som er perfekte som et hurtigt mellemmåltid eller en sundere dessert. De er nemme at lave, kræver få ingredienser og smager fantastisk – både med og uden topping. Opskriften er udviklet af Zuzanna, Sine og Julie fra Ernæring og Sundhed, 5. semester, i praktik hos FOF Aarhus.

(2-3 personer)

Ingredienser:

  • 2 bananer

  • 3 æg

  • 30 g havregryn

  • 60 g fuldkornshvedemel

  • ½ tsk bagepulver

  • ½ tsk stødt kardemomme

  • ½ tsk vaniljepulver

  • 1 nip salt

  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde:

  1. Mos 2 bananer med en gaffel.

  2. Rør bananmosen sammen med 3 æg.

  3. Rør 30 g havregryn, 60 g fuldkornshvedemel, ½ tsk bagepulver, ½ tsk stødt kardemomme, ½ tsk vaniljepulver og 1 nip salt i en skål.

  4. Tilsæt banan-æggeblandingen og rør det godt sammen.

  5. Varm en pande op til middel varme.

  6. Tilsæt 1 spsk smør til panden og lad det bruse af.

  7. Kom små klatter pandekagedej på panden med en spiseske. Der skal laves ca. 12 små pandekager.

  8. Steg pandekagerne i 2-3 minutter på den ene side til de er gyldne. Vend dem og steg dem færdige på den anden side.

Server med blåbær og honning.